Hjälp & guider

Vi på hittaonlineapotek strävar alltid efter att hjälpa våra besökare att inte bara hitta bra apotek, utan att leva ett sunt och nyttigt liv. Under denna flik kommer du därför att hitta hjälp och olika guider till hur du kan sluta med en dålig vana eller börja leva sundare. Det kan handla alltifrån stora steg i livet till att ta ett steg i rätt riktning till att minska på sitt rökande.

vanliga frågorVanliga frågor och svar

I detta stycke går vi igenom vanliga frågor och svar som man kan ha som konsument på apotek på nätet. Vi anser att det inte finns tillräckligt mycket information för nya kunder som tidigare inte gjort sina köp online utan i fysiska butiker. Därför har vi valt att förse dig med de vanligast förekommande frågorna.


Har jag ångerrätt när jag handlar på nätet?

Enligt svensk lag har du alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar på internet. Samma lag skyddar dig även när du ångrar ett köp som du gjort på telefon. Du behöver heller inte ange någon specifik anledning om du inte vill, även fast feedback såklart alltid är nyttigt för butiken. Du får givetvis hela summan pengarna tillbaka.

Öppettider

Precis som vilken annan butik på nätet så har apoteken alltid öppet. Vilket underlättar den stressutsatta vardagen. Du kan alltså handla vart du än befinner dig och göra det såväl med mobiltelefonen, surfplattan som datorn. I de flesta fallen får du dessutom varorna levererade inom 2 dagar.

NätapotekRecensionFri FraktBesök
meds logoMeds Besök
Lloyds apotek logoLloyds Apotek Besök
Apotek365Från 19kr Besök

Fraktkostnader

Kanske den vanligaste frågan man ställer sig är hur mycket som läggs på det totala priset när man handlar på internet, då man är så van vid att portoavgift tillkommer. Men icke.
De flesta nätapoteken bjuder nämligen på frakten. Apotek365 är då undantaget, där behöver du beställa för över 19kronor för att få fri frakt.

Kan jag beställa receptbelagda läkemedel online?

Det beror helt och hållet på vilket apotek du vänder dig till. Vi föredrar de gamla hederliga apoteken som man enkelt känner igen. På dessa kan kan du även köpa dina receptbelagda läkemedel på nätet. Exempel på dessa är Apoteket, Kronans apotek, Apotea osv.

Hur betalar jag?klarna betalning

Precis som på de flesta nätshoppar har du en del alternativ som du kan välja mellan. De vanligaste alternativen som du stöter på hos säkra apotek är:

  • Klarna faktura
  • Delbetalning
  • Kortbetalning
  • Direktbetalning (Bankid)

Sundare kost

Svenskar är i överlag oerhört kostmedvetna jämfört med våra europeiska grannar. Faktum att kosttillskott online marknaden i Sverige är enorm är ingen nyhet. Vi har skapat en del olika guider för dig som vill komma igång med en nyttigare kost. Vare sig du vill förändra din vikt eller komplettera med rätt tillskott kommer vi på sikt att kunna förse sig med den information som du behöver för att hitta rätt varor på nätet.

Alla har olika syner på vad en sund kost är vilket inte är så konstigt då vi alla har olika ämnesomsättningar. Våra kroppar är unika och behöver äta därefter. Just av den anledningen är det viktigt att du inte tror på alla dessa ¨1-2-3 guider som fungerar för alla¨. Lär känna din kropp och handla därefter.

Bryt dåliga vanor

Att bryta en dålig vana kan för många vara ett stort steg i livet. Varesig det handlar om mindre tvångsbetenden som ens partner stör sig på till tyngre beroenden. Vi har därför skapat artiklar om specifika ämnen. Dessa är faktabaserade men innehåller även övningar som kan funka utmärkt för vissa, och inte alls för andra. Läser du detta kanske du har hamnat i en vana du vill bli av med? Då har du i alla fall tagit ett första steg i rätt riktning! Ge det en chans, du kommer inte bli besviken.

Exempel på vanor vi vill hjälpa till att bryta: