• Post Author:
  • Post last modified:5 december, 2019

Att träffa en veterinär på nätet är inte bara enkelt för dig som djurägare. Det föredras också eftersom du träffar veterinären från en plats där ditt djur känner sig säkert och inger en trygghet. Mobil veterinär tjänster är dessutom gratis för alla som innehar en djurförsäkring!

Då får du träffa din veterinär i mobilen utan kostnad

Om du har försäkrat ditt djur så finns det tjänster som du kan nyttja helt gratis för veterinärbesök digitalt. Du kan få råd, hjälp, eller remiss och behandling hos din lokala veterinär. Detta görs dock inte direkt hos försäkringsbolaget utan du måste registrera dig hos exempelvis Firstvet som tillhandahåller tjänsten. På First Vet kan du träffa en veterinär på nätet direkt i ett videosamtal och tjänsten är gratis för alla som har en djurförsäkring hos:

veterinär på nätet

  • Svedea
  • ICA
  • Svealand
  • Agria
  • IF
  • Folksam
  • Moderna
  • Bought by many

Mer om First Vet

First Vet har idag över 200 000 medlemmar och erfarenhet av behandling av allt ifrån hundar, hästar, katter, kaniner, gnagare fåglar och reptiler. De har öppet alla dagar året om mellan 07-24 (inklusive röda dagar).

Du bör ha i åtanke att olika försäkringar kan ha olika avtal med FirstVet, därför är det bäst om du har koll på vad som ingår i just din djurförsäkring. Om du inte har försäkrat ditt djur men ändå vill bruka tjänsten så går det också bra, men då gäller ordinarie priser.

Djurägare uppmuntras att registrera sig hos FirstVet innan olyckan är framme för en smidigare process om tjänsten skulle behövas.

Mer om veterinärbesök online

Precis som vi människor har tillgång till doktorer och apotek online så har nu även våra kära djur samma förmån. Tjänsterna kom till genom samarbeten direkt med försäkringsbolagen och kan därför erbjudas gratis. Du träffar alltså inte en veterinär på nätet gratis, då du fortfarande måste betala för försäkringen.

Du betalar ingen självrisk till ditt försäkringsbolag när du ska besöka en digital veterinär och besöket påverkar heller inte din premie.

Samtidigt bör man heller inte se de digitala veterinärerna som en ersättning av fysiska veterinärer utan snarare som ett komplement för ett rappare besök.

För vilka ärenden kan jag besöka en online veterinär?

Det finns massvis med exempel för när du kan initialt ta hjälp digitalt och slippa åka in till veterinärkliniken. Nedan kommer vi lista de vanligaste tillstånden som de olika nätveterinärerna kan hjälpa dig och ditt djur med.

Mage & Tarm

Om du märker att ditt djur har ont i magen, kräks, har diarré, fått i sig ett olämpligt föremål eller är förstoppat kan du börja med att kontakta FirstVet eller annan digital veterinär. Ha dock i åtanke att om köerna är långa och du märker att läget är akut kan det vara bättre att börja bege sig till en klinik medans du väntar.

Detsamma gäller vi förgiftningar, om väntetiden är på mer än en kvart och du misstänker att ditt djur förgiftats kan det vara vettigt att försöka ta sig in till djurakuten medans man väntar.

Ögon/munbekymmer

Har ditt djur åkt på en ögoninflammation och kisar eller har rinnande ögon så kan din veterinär på nätet hjälpa dig att göra en bedömning av situationen. Även här kan du få en remiss till närmaste veterinärklinik och experthjälp om så behövs.

Recept/akutvård/ röntgenbilder

Vid akutvård ombes du att ta dig så fort som möjligt till en fysisk klinik. Veterinärer på nätet rekommenderar att om ditt djur exempelvis blivit bitet av en orm, vid blödningar eller befinner sig i chocktillstånd bör du omedelbart söka hjälp.

Vid vissa lägen kan recept skrivas ut till ditt djur på nätet. Exempel på detta kan vara för p piller till din katt eller recept för fästingmedel. Om det är en receptförnyelse du däremot söker så ges det i regler enbart ut av fysiska veterinärer.

Besök ett apotek för djur

Visste du att du inte längre behöver besöka ett lokalt apotek när du ska handla djurmedicin? Du kan faktiskt besöka någon av alla djurapotek som finns tillgängliga istället och göra smidigare köp. Detta gäller i många fall även när du fått ett recept utskrivet från en digital veterinär.

Har du ytterligare frågor kring veterinärer i mobilen?

Tack för att du läste våran artikel, vi på hittaonlineapotek hoppas att den besvarade samtliga frågor som du hade kring gratis veterinärbesök på nätet. Om så rekommenderar vi att ni kontaktar First Vet direkt, eller den veterinär som ni idag brukar. Du kan även läsa mer på veterinärförbundet.

Läs gärna vår artikel om positiva effekter av CBD olja då det finns speciella oljor för ditt djur.

mobilveterinär

Senast uppdaterat: