Bästa Aloe Vera

Att boosta ditt immunförsvar och se till att du har tillräckligt stort intag av vitaminer bör inte vara ett säsongsbaserat intresse utan snarare en ständigt pågående rutin. Ett enkelt sätt att få i dig ett bra intag av vitaminer är att göra det genom en Aloe Vera juice. Aloe Vera är inte bara bra som en extra boost inuti kroppen utan även ett utmärkt alternativ för att vårda hår och hud. 

I denna text kommer du kunna lära dig allt du behöver veta om Aloe Vera, vad det används till och vilket som är marknadens bästa Aloe Vera-dryck och bästa Aloe Vera-gel.

Utöver det benar vi även ut:

 • Vad Aloe Vera är bra för
 • Snabbfakta
 • Vart du kan handla till bäst pris
 • Hur du får ut mest effekt

Bästa Aloe Vera-drycker

Nedan finner du marknadens bästa produkter när det kommer till äkta Aloe Vera-juice. Produkterna vi listat är de bästa marknaden har att erbjuda och de består all av nästintill 100% ren Aloe Vera. 

1. Avivir Aloe Vera Juice

Bästa Aloe Vera juicen

Avivir Aloe Vera-juice blev vår favorit av alla de olika produkterna vi testat. Här kan man snacka påtaglig skillnad. De av oss som brukat ha problem med halsbränna och sura uppstötningar upplevde en minskning av dessa.

Även att mage och tarm mådde bättre efter bara två veckors intag.

Om du letar efter bra Aloe Vera till ett bra pris är Avivir det perfekta alternativet. Här får du verkligen den kvalitet du betalar för, och priset är ändå lågt nog för att det inte ska kännas som någon större uppoffring.


2. Holistic Aloe Vera

holistic aloe vera test

Trots att flera av oss gav Holistic Aloe Vera högst betyg hamnar den på andra plats. Om det inte vore för att det skiljer sig en aning i prisbild så hade definitivt denna Aloe Vera-dryck tagit ledningen över alla våra listade produkter. 

Om du väljer att köpa Holistic Aloe Vera kan du vara säker på att enbart få i dig 100% ren Aloe Vera. Skillnaden mellan denna produkt och vår listetta är inte mer än 0,03% (Avivir Aloe Vera har 99,7% innehåll av Aloe Vera).

Den här produkten levererade precis den effekten vi önskade oss. En generell känsla av välmående. Även här en bättre mage och tarm och en känsla av att vara mer balanserade.


3. Crearome Aloe Vera Juice EKO

ekologisk aloe vera juice test

Crearome Aloe Vera-dryck är tillverkad av ekologisk Aloe Vera och består av denna huvudingrediens till 99,4%. När du köper den här produkten kommer du märka att flaskan är något mindre än övriga.

500 ml jämfört med övriga 1000 ml. Med ett rekommenderat dagsintag på 15-30 ml kommer du behöva fylla på något oftare men sett till det stora hela blir prisbilden per portion ganska lik övriga produkter.

Crearome Aloe Vera kvalar in på vår lista över de bästa Aloe Vera-produkterna framförallt på grund av att den är en ekologisk produkt.


Den effektiva Aloe Veran hittar du hos hälsokost

Aloe Vera-drycker du finner på ditt närmsta snabbköp innehåller Aloe Vera i så pass liten mängd att du troligtvis inte kommer märka av annat än sockerchock.

Enligt livsmedelsverkets mätningar i en undersökning från 2007 fann man att dessa drycker inte innehöll någon form av vitaminer eller mineraler.

Om du, som vi, vill få ut det bästa av Aloe Veran vi intar bör du köpa den från hälsokostbutiker på nätet eller fysiskt.

Aloe Verans egenskaper blir tydliga först när du intar den i tillräcklig mängd.

Till exempel 15-30 ml av 99-100% Aloe Vera dryck på en daglig basis.

Snabbfakta om Aloe Vera

aloevera växt snabbfakta

Aloe Vera är en växt som tillhör Afodillfamiljen, den är även besläktad med sparris. Som växt är Aloe Vera mycket tålig och klarar att växa i hela världen. Den tillhör nämligen växtgruppen suckulenter.

Suckulenter är kända för att klara sig länge utan vatten eftersom de har förmågan att förvara vatten inuti bladen. Till följd av detta är suckulenters blad ofta mycket tjocka.

Aloe Vera-plantan har ingen direkt stam, eller en mycket liten sådan. Bladen är tjocka och sitter i rosett. Om man bryter av ett blad på Aloe Vera-plantan kommer man finna att de innehåller ett gele-liknande innehåll. Det är detta som används både i Aloe Vera-drycker och Aloe Vera-geléer.

Olika sorters Aloe Vera

Den traditionella Aloe Vera-plantan, och den som vi behandlar i denna text, är den som går under det latinska namnet Aloe Barbadensis.

Denna är icke att förväxla med Aloe Massawana som är en annan typ av Aloe Vera planta som ofta säljs i Sverige. Den sistnämnda känns igen på sina något fläckiga blad och ofta även orange blommor.

Därför är drycker med Aloe Vera bra för hela kroppen

Aloe Vera-växten innehåller flera av våra viktigaste vitaminer och mineraler och kan därför vara ett mycket viktigt tillskott för de som råder brist på dessa ämnen eller kanske inte äter en tillräckligt mångsidig kost.

Vitaminer du finner i Aloe Vera-produkter

 • A-vitamin
  Aloe Vera-plantan har en stark koncentration av A-vitamin. Detta vitamin är mycket viktigt för att synen och att slemhinnorna ska fungera ordentligt. A-Vitamin är även en viktig vitamin för huden och finns i många hudvårdsprodukter av samma anledning.
 • C-vitamin
  Vitamin C är en viktig vitamin för immunförsvaret som många säkert anser att de får i sig stora mängder av. Det är ovanligt med brist på C-vitamin men att äta mat med grönsaker i är ingen garanti för att du får i dig tillräckligt.
  Detta vitamin är mycket värmekänsligt och försvinner vid tillagning i höga temperaturer. Därför skadar det inte med ett extra tillskott. Läs mer om C-vitamin här.
 • E-vitamin
  E-vitamin är en så kallad antioxidant. Den hjälper till att skydda våra vävnader och är en viktig vitamin att få i sig tillräckligt av.
  Den är bra för huden, ökar syresättningen i musklerna och förebygger infektioner och inflammationer.
 • Folsyra
  Folsyra går även under namnet vitamin B9 och är en viktig vitamin framför allt för gravida. Brist på folsyra kan leda till ryggmärgsbråck hos foster. Därför rekommenderas de som kan eller vill bli gravida alltid att ta ett tillskott av folsyra.
 • Vitamin B12
  Vitamin B12 går även under namnet kobalamin. Detta ämne är viktigt för cellernas ämnesomsättning och nervsystemet. Det hjälper även till att skapa nya blodkroppar.
  Vitamin B12 är ett vanligt förekommande vitamin kött, ost ägg och andra animaliska produkter. Den som äter en vegansk kost bör därför vara nog med att få i sig tillräckligt med B12.

Viktiga mineraler i Aloe Vera drycker

 • Zink
  Zink är ett viktigt mineral framförallt när det gäller immunförsvaret, dessutom hjälper det till med sårläkning, celldelning och muskeluppbyggnad. Att genom Aloe Vera-dryck få i dig en extra dos zink är därför ingen dålig idé. Du kan läsa mer om bästa zinktillskotten här.
 • Kalcium
  Kalcium är ett ett mycket viktigt mineral. Det behövs framförallt för att bygga upp skelett och tänder men har även andra uppgifter i kroppen.
 • Järn
  Järn är en mineral som kroppen behöver tillgodogöra sig via vår dagliga kost. Järn har en viktig effekt när det kommer till att skapa hemoglobin och brist på järn kan leda till anemi (blodbrist). Mer om ämnet finns i vår guide till bäst järntillskott.
 • Magnesium
  Magnesium är ett viktigt mineral för kroppen. Magnesium hjälper bland annat till med att motverka trötthet, samt med metabolismen och cellförnyelsen. Viktiga egenskaper för alla men framförallt hos de som tränar eller anstränger sig fysiskt regelbundet. Få mer information om bästa magnesium här.

Andra anledningar till att dricka Aloe Vera

 1. Aloe Vera är en adaptogen växt. Det gör att den är extra bra eftersom Aloe Vera på så vis kan balansera och stärka immunförsvaret. 
 2. Aloe Vera har förmågan att kunna reducera inflammation i kroppen.
 3. Både smakar gott och kommer till ett rimligt pris. 
 4. Aloe Vera kan hjälpa till att rena kroppen. Till exempel har den avgiftande effekter på matsmältningskanalen.

Aloe Vera Gel – våra favoriter

After Sun, mot akne, för att återfukta torr hud, lindra irriterad hud, läka skadad hud – listan är lång.

Oavsett vad du väljer att använda din Aloe Vera-gel till så är det ett perfekt allt i allo produkt att ha hemma i badrumsskåpet.

Och när det kommer till Aloe-gel finns det många varumärken och varianter att välja mellan. Nedan har vi listat marknaden bästa produkter med Aloe som finns att köpa i gel-format.

1. Kerstin Florian Aloe Vera Gel

bäst aloe vera gel

En premiumprodukt som passar den som inte är priskänslig och vill investera i en skön och svalkande aloe vera gel. Denna produkt ger en återfuktande effekt och innehåller dessutom arnika som hjälper att återbygga hudens celler.

Utmärkt som after sun och överlägsen i sin kategori, men till ett högt pris.


Avivir Aloe Vera Gel

avivir aloe vera gel test

Även denna bäst-i-test-lista innehåller varumärket Avivir. Det är helt enkelt ett kvalitetsvarumärke som håller vad det lovar.

Denna Aloe gel kan användas som det behagas. Den har en kylande effekt vilket gör att den passar bra för solbränd hud eller av andra anledningar irriterad hud. 

Avivir Aloe gel ger direkta resultat och börjar lindra irritationen direkt efter påstrykning. En mycket prisvärd produkt som många gånger blir en räddare för huden.


Sasco Aloe Vera Gel

Letar du en bra produkt som inte bara innehåller Aloe Vera, utan är skapad av ekologisk Aloe Vera så är denna gel produkt från Sasco det självklara valet. Sasco är kanske inte välkänt märke för dig men detta varumärke har en hel produktlinje som innehåller ekologisk Aloe Vera.

Vid användning märkte vi att produkten både lyckades lugna irriterad hud och återfukta huden väl, något som är otroligt viktigt då torr hud kommer bidra till ytterligare irritation.

Att produkten i fråga är ekologisk och fortfarande kommer till ett mycket bra pris, innebär att den platsar i vår bäst i test aloe vera gel lista.


Aloe Vera-gel – bra för din hud

Innan Aloe Vera-dryckerna blev populära var de vanligaste produkterna med Aloe Vera olika typer av gels som var avsedda för att smörjas på huden.

Att använda Aloe Vera-gel är framförallt vanligt vid olika former av brännskador, till exempel när man exponerat sig i solen lite för länge. Den här typen av Aloe Vera-produkter är kända för att ge en svalkande och lindrande effekt. 

 • Har en antibakteriell verkan som gör att den är perfekt för att rengöra huden med. Speciellt bra för hud som lider av acne då den både lindrar aknen och återfuktar på en och samma gång. 
 • Innehåller mycket enzymer som gör den till en mycket bra mild kemisk peeling.
 • Kan användas som återfuktare på huden oavsett hudtyp.
 • Lugnar irritationer och brännskador. (Perfekt alternativ till after sun). 
 • Vegetabiliska hormoner i Aloe Vera gör att den stimulerar celltillväxten och därmed är ett bra läkande medel.
 • Är av samma anledning som den är läkande även föryngrande.
 • Arbetar mot åldrande hy på grund av en hög mängd antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.
 • Perfekt att använda på skadad hud eftersom Aloe har kylande effekt.

Så här bör Aloe Veran användas för bästa effekt

Aloe Vera ska helst användas regelbundet för bästa effekt men det finns inga direkt riktlinjer som säger hur mycket av produkten så får användas per dag.

När det kommer till Aloe Veran som intas som dryck bör man nog inte inta mer än rekommenderad dagsdos men när det kommer till gelen är det fritt fram använda till du känner dig nöjd.

 • Juicen: egelbundet
 • Gelen: Vid behov på området som behöver behandling

Sammanfattning

Aloe Vera-drycker och Aloe Gel är några av de mest användbara produkterna du kan hitta. Förutom att själva drycken har förmåga att tillföra både mineraler och vitaminer så kan gelen lindra irriterad hud, eller andra problem med huden.

Oavsett produkt (drycken eller gelen) så behöver du inte oroa dig för att kasta ut några större summor.

Någon enstaka hundralapp tar dig långt på vägen och ger dig möjlighet att köpa den bästa produkten för dig. 

Kort och gott, den här produkten passar alla och kan användas för dess hälsofördelar på både insida och utsida av kropp. Vi kan varmt rekommendera alla att prova Aloe Vera både som dryck och i gel-form.

Fler Källor: