BĂ€sta proteinpulvret

Att köpa proteinpulver pĂ„ nĂ€tet Ă€r vĂ€ldigt vanligt i Sverige. Vi hjĂ€lper dig att hitta bĂ€sta proteinpulver för dina behov. Protein Ă€r enligt senaste undersökningarna ett av de vanligaste tillskotten som man vĂ€ljer att handla online, och det finns ett gĂ€ng olika anledningar till det.

Varesig du Àr en professionell atlet eller cyklar lÀngre distanser pÄ helgerna sÄ kan du ha anvÀndning av ett proteintillskott och essentiella aminosyror. I denna proteinpulver bÀst i test artikel gÄr vi igenom vilka typer av proteiner som passar bÀst utifrÄn dig som individ samt vart du kan hitta bÀsta proteinpulvret till mest förmÄnliga priset.

Vi gÄr Àven igenom de olika typerna som finns ute pÄ marknaden vare sig du vill bygga muskler, fÄ mer energi, gÄ ner i vikt eller helt enkelt fÄ dig tillrÀckligt med protein genom ett tillskott i pulverform.

bÀsta proteinpulvret

BĂ€sta proteinpulvret 2023 test

SÄ vilket proteinpulver Àr bÀst? Nedan har vi skapat en lista med vad vi anser Àr det bÀsta proteinpulvret i Sverige 2023. Vi har testat totalt 20 st olika proteinpulver sjÀlva och Àven samlat recensioner frÄn nÀtet frÄn oberoende kunder för att ta fram denna proteinpulver bÀst i test.

LÀs mer och hitta det bÀsta proteinpulvret pÄ marknaden just nu.

1. Core Whey protein – Svenskt kosttillskott

core whey proteinpulver

Svenskt bÀst i test protein frÄn Svenskt kosttillskott. Ett vassleprotein som kommer i ofantligt olika sorters smaker.

Ett stabilt och prisvÀrt myskelbyggande proteinpulver som hjÀlper kroppen att ÄterhÀmta sig efter trÀningen.

Passar bÄde dig som vill bygga pÄ muskelmassa, eller fÄ slankare kropp och vÀldefinierade muskler om du kombinerar pulvret med regelbunden motion och bra sömn.

Finns alltid en ny smak att utforska med det lilla extra. Bra konsistens och smak för priset. Ny proteinpulver bÀst i test vinnare!

InnehÄllPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi133 kcal
Protein26.4 g
Kolhydrater2.3 g (varav 2.1 g socker)
Fett2 g

2. 100% Whey Gold standard – Optimum Nutrition

whey gold proteinpulver

Whey Gold standard var vÄr proteinpulver test vinnare ett bra tag. Detta vassleprotein frÄn Optimum Nutrition Àr kanske vÀrldens mest sÄlda och kommer i en mÀngd olika, fruktansvÀrt goda smaker.

HÀr fÄr du ett riktigt bra Whey proteinpulver till en rimlig peng, minimalt med mÀttat fett, kolesterol och snabba kolhydrater. IstÀllet fÄr du hela 79% protein. Klass rakt igenom helt enkelt.

Även godaste proteinpulvret med hĂ€stlĂ€ngder! Lika god med vatten eller mjölk.

NÀringsvÀrdePer portion(1 skopa, 30 g)
Energi120 kcal
Protein24 g
Kolhydrater3 g (varav 1.2 g socker)
Fett1.1 g

3. Star nutrition Whey 80

whey 80 protein pulver

Alla som hÄllit pÄ med trÀning ett tag kÀnner igen denna klassiker frÄn Star nutrition. I flera Är var det mest populÀra och t.o.m. bÀsta proteinpulvret pÄ marknaden.

Du fÄr hela 25 gram protein per skopa och en mÀngd bra fett och kolhydrater till. Ett utmÀrkt alternativ av protein och kanske det bÀsta proteinpulvret för muskelökning.

HÀr hittar du över 10 olika smaker dÀr choklad Àr vÄr personliga favorit. Whey protein bÀst i test!

InnehÄllPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi130 kcal
Protein25.6 g
Kolhydrater1.8 g (varav 1.1 g socker)
Fett2.4 g

4. Core Casein Proteinpulver

core casein proteinpulver

Till skillnad frÄn plats 1,2,3 sÄ Àr fyran pÄ vÄr lista Sveriges bÀsta kaseinprotein. Som du kan lÀsa lÀngre ner i artikeln sÄ skiljer sig dessa Ät pÄ en del olika sÀtt, dÀr upptagningen Àr den största skillnaden. Kasein Àr lÄngsammare i upptagningen och passar perfekt för den som vill ta sig en shake innan lÀggdags.

Återigen minimalt med kolhydrater och bra pris för protein per skopa. Ett bra proteinpulver att kombinera med core whey för maximal effekt av de essentiella aminosyrorna och för den som vill testa flera sorters proteinpulver.

InnehÄllPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi97 kcal
Protein21.6 g
Kolhydrater0.9 g (varav 0.9 g socker)
Fett0.8 g

5. Healthwell Hampa protein

Healthwell proteinpulver

En bubblare pÄ listan och bÀsta proteinpulvret för den som vill ha en 100% ekologisk produkt som utvinns ur hampafröet. AnvÀnds ofta i matlagning och innehÄller hela 10% fettsyror och 25% fibrer. Passar veganer och laktosintoleranta men Àven muskelbyggare med kÀnslig mage!

Ännu en gĂ„ng fĂ„r du i dig utöver bra proteinpulver Ă€ven olika sorters bra fett och kolhydrater. Ett bra alternativ till vanlig whey protein. Smaken fĂ„r inte högsta betyg men i överlag tycker vi att det förtjĂ€nar ett bra betyg av andra faktorer. Finns just nu att bestĂ€lla!

InnehÄllPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi118.2 kcal
Protein15 g
Kolhydrater2.7 g (varav 2.1 g socker)
Fett3.6 g

SĂ„ recenserar vi BĂ€sta Proteinpulvret

PÄ Hittaonlineapotek finner du olika slags kosttillskott och vi utför vÄra tester. NÀr vi testar och recenserar proteinpulver som vi rekommenderar för vÄra lÀsare sÄ Àr det ett gÀng olika aspekter som vi tar hÀnsyn till.

Vi vill att du genom vÄra recensioner ska kunna maximera dina resultat och dÀrför Àr det viktigt för oss att du vÀljer den produkt som passar dig, istÀllet för att vÀlja den som som stÄr högst upp i vÄr lista.

Kvalitet

Proteinpulver bÀst kvalitet

Det absolut viktigaste i vÄra recensioner Àr kvaliteten. Med ett sÄ kallat DIAAS (Digestible Indispensable Amino Acid Score) som sÀtter grunden för hur vi vÀrderar denna aspekt.

DIAAS anvÀnds vÀrlden över och kommer frÄn WHO som Àr sÀttet att betygsÀtta proteinkÀllor baserat pÄ deras nÀringsmÀssiga innehÄll och kvaliteter.

Det enklaste sÀttet för dig som konsument att veta huruvida proteinpulvret du köper Àr rent och utan onödigas tillsatser och tillsatt socker Àr genom att kolla pÄ innehÄllsförteckningen.

DÀr ska du kunna lÀsa till dig Àmnen som du kÀnner igen istÀllet för konstiga kombinationer av bokstÀver och siffror. Omninutrition och ett antal andra aktörer Àr experter pÄ just detta. Att ge dig rent, och bra proteinpulver med de rÀtta essentiella aminosyrorna.

Smak

Proteinpulver bÀst smak

NÀr jag började dricka proteinpulver för snart 20 Är sedan sÄ var utbudet begrÀnsat, och smaken? Katastrofal.

NÀr jag började dricka proteinpulver för snart 20 Är sedan sÄ var utbudet begrÀnsat, och smaken? Katastrofal.

Idag har vi inte det problemet. BÀsta proteinpulvret ska ocksÄ smaka gott, och som tur Àr finns det en mÀngd riktigt goda produkter pÄ marknaden idag som passar sÄvÀl med vatten som med mjölk.

Vi vill ocksÄ dÀrför understryka att det Àr nÄgot vi har tagit med i berÀkningen nÀr vi skapat och uppdaterat denna artikel.

MÄnga av pulvren som vi rekommenderar kan kÀnnas som en belöning efter trÀning. NÀr jag började trÀna sÄ knÀckte jag hellre tvÄ Àgg efter trÀningen, tur att den tiden Àr förbi!

Pris

proteinpulver pris

Priset Àr en annan faktor som vi mÄste ta hÀnsyn till. DÀrför har vi ocksÄ jÀmfört proteinpulvren som vi exponerar pÄ sidan bland över 15 nÀtshoppar för att hitta de bÀsta och billigaste proteinpulvret som gÄr att köpa i Sverige 2023.

Det Àr alltid viktigt att göra en bra deal, vilket du ocksÄ kommer mÀrka om du jÀmför sjÀlv de priserna som finns i vÄr lista mot andra hÀlsokost butiker eller apotek.

Vi vÀljer helst renodlade nÀtbutiker dÄ dessa ofta har proteinpulver och liknande produkter till lagerpris.

Ytterligare faktorer

Andra faktorer för proteinpulver test

Andra parametrar som vi ser över Àr villkoren hos butikerna som vi listar. Det Àr viktigt för oss att du hamnar pÄ en respekterad och pÄlitlig butik som har schyssta villkor. I mÄnga av fallen hamnar du dÀrför hos Svenskt Kosttillskott.

Vi vill att du fÄr en snabb och smidig leverans, och en kundtjÀnst som du kan prata med om nÄgot skulle bli tokigt.

Vi tar heller inget arvode för att lista produkterna pÄ vÄr hemsida, istÀllet tjÀnar vi en mindre slant varje gÄng en kund vÀljer att handla via vÄra lÀnkar.

Om du vÀljer att göra det sÄ stödjer du vÄrt arbete och hjÀlper oss kunna göra dessa recensioner och annat innehÄll pÄ vÄr hemsida.


DÀrför bör du anvÀnda proteinpulver

Du har sÀkert tidigare hört eller lÀst om att protein Àr kroppens byggstenar. Efter att din kropp gÄtt igenom ett ordentligt trÀningspass har du ett behov av dessa byggstenar ska ÄterhÀmta sig, bli starkare och vÀxa.

DÄ Àr ett bra proteinpulver det mest populÀra alternativet. Vare sig det Àr whey, sojaprotein eller Àggprotein i pulver form.

Studier visar att du bör inta protein inom 30 minuter efter att trÀningspasset för att Äterbyggnaden ska ske sÄ smort som möjligt.

Nu har du alltsÄ tvÄ val för att optimera din trÀning.

  1. Skynda dig hem eller tillbaka till kontoret för att fÄ i dig nödvÀndig protein.
  2. Blanda en snabb proteinshake och fÄ i dig extra protein snabbt och effektivt.

Du förstÄr sÀkert vart vi vill komma med detta. Av bekvÀmlighetsskÀl Àr det betydligt mycket enklare att fÄ i sig dessa byggstenar som ÄterhÀmtar din kropp efter passet genom Sveriges bÀsta proteinpulver.

Whey Proteinpulver effekt

MÄnga stÀller sig frÄgan om proteinpulver bygger mer muskler Àn vanlig mat med motsvarande proteinmÀngd. Svaret Àr nej. Allt beror pÄ mÀngden protein och kvalitén som du fÄr i dig under en lÀngre tid.

Enligt forskning som gjorts pĂ„ Norges Idrottshögskola Ă€r resultatet klart och tydligt att Whey protein pulver har samma positiva muskelbyggande effekt som kött, fisk, kyckling eller bönor.

Detta baseras sjÀlvklart pÄ ren proteinhalt. Du hittar flera 100 whey protein som exempelvis Gold standard i vÄr lista över vad vi anser Àr de bÀsta proteinpulvret högre upp.

Snabbare muskeltillvÀxt med proteinpulver

Samma studie visar att protein och Whey proteinpulver har en direkt pÄverkan pÄ muskelbyggnad vid ökat intag i samband med styrketrÀning. Detta sÄ lÀnge Whey proteinpulver inte anvÀnds som ersÀttning utan som ett tillskott.

MÀt alltid mÀngden i gram protein per kilo och vÄga testa olika sorters proteinpulver för att hitta din favorit. Essentiella aminosyrorna som Äterfinns i exempelvis proteinpulver frÄn Star nutrition eller Gold standard kommer att hjÀlpa dig bygga muskler pÄ sikt.

Olika typer av proteinpulver

proteinpulver online

Det finns en del olika typer av proteinpulver du kan köpa online, som alla egentligen fyller samma funktion. Vissa tas upp snabbt medans andra tas upp lÄngsamt.

Somliga sorter av protein kÀllor hjÀlper dig att bygga muskler effektivare medan andra kan hjÀlpa dig att gÄ ner i vikt, det finns mÄnga varianter som kommer i flera smaker.

Och precis som med alla andra typer av kosttillskott sĂ„ behöver du kunna anpassa tillskottet individuellt efter dina önskemĂ„l och resultaten du vill nĂ„. Och tĂ€nka pĂ„ andra faktorer som exempelvis allergier.

Gör ett bra val och köp inte bara core whey protein för att vi anser att det Àr en utav vÄra favoriter, ta reda pÄ vad för slags protein passar dig i pulverform!

Whey Protein

Som vi tidigare nÀmnt finns det olika typer av proteiner. Vissa av dessa, som exempelvis just Whey Àr bÀttre Àn andra enligt mÄnga. Detta gÀller framförallt för muskeluppbyggande dÄ just Whey proteinpulver innehÄller viktiga aminosyror som gör att proteinet snabbare tas upp utav mÀnniskor.

Whey som översÀtts till vassle protein pÄ svenska Àr ett vÀldigt koncentrerat protein i pulverform som utvinns frÄn vÀtskan vid ostproduktion (vassle). Samma vÀtska anvÀnds i yoghurt och man finner Àven denna pÄ toppen av creme fraßche.

Denna typ av proteinpulver online Àr kanske den vanligaste och mest köpta. Inte bara p.g.a. alla positiva effekter men Àven dÄ den Àr sÄ pass lÀttÄtkomlig till ett vettigt pris. Den största och lite mer biologiska fördelen med Whey proteinpulver Àr att den innehÄller samtliga 9 essentiella aminsosyrorna.

Detta leder till att kroppen inte behöver framkalla dessa sjÀlv via maten du fÄr i dig. MÄnga gram protein per skopa. LÀs mer om vÄra favoriterCore Whey protein och Whey gold standard i proteinpulver bÀst i test listan högst upp

Blandprotein

Blandprotein Àr precis vad det lÄter. En blandning av olika proteinsorter i syfte att nÄ ett mer skrÀddarsytt resultat för just dig. Det finns en del olika fördelar med just blandprotein dÄ amninosyraprofilen blir en aning bredare. PÄ sÄ sÀtt kan ÄterhÀmtning och uppbyggnad optimeras vid rÀtt individuellt intag.

Du fÄr det bÀsta frÄn de olika proteinkÀllorna. DÄ det finns olika varianter sÄ bör du kontakta ÄterförsÀljaren direkt eller rÄdfrÄga en PT som kan hjÀlpa dig att fÄ fram ett blandprotein för de resultat som du vill uppnÄ.

Kaseinprotein

Kaseinprotein Àr kÀnt för att vara nattproteinet dÄ det ger en aminosyratillförsel i över 8 timmar. Den har samma mening som Whey men med lÄngsammare upptag.

Kaseinprotein Àr en stark rekommendation som ett komplement till den erfarne styrketrÀnaren dÄ det gÀller att ha ett konstant proteinflöde i kroppen för maximal ÄterhÀmtning och bygge. Kasein kommer Àven frÄn naturen och frÄn komjölken. För den som brukar ta proteinpulver innan sÀngdags Àr detta ett perfekt alternativ.

Om du bestÀmmer dig för att köpa kaseinproteinpulver som en komplement till ditt vasselprotein sÄ tÀnker du helt rÀtt. Kom ihÄg dock att doseringen av dessa ska variera beroendes tid pÄ dagen och nÀr du vill att proteinet ska tas upp under en lÀngre period, som exempelvis innan lÀggdags.

Mjölk protein nÀr det Àr som bÀst och smakar i regel vÀldigt gott. Ofta lite dyrare u prisklass men enligt vÄrt omdöme helt klart vÀrt för rÀtt kvalitet.

Veganskt protein

Veganskt protein pÄ nÀtet Àr lite av en nyhet pÄ marknaden. Som vegan kan det allmÀnt bli lite klurigt att fÄ i sig tillrÀckligt med gram protein, Àven om man inte trÀnar eller motionerar. DÀrför Àr proteinpulver som Àr ekologiskt och veganskt ett utmÀrkt tillskott.

Även fast veganproteinpulver Ă€r en nyhet sĂ„ blir det allt lĂ€ttare att fĂ„ tag pĂ„ dĂ„ det finns en stor efterfrĂ„gan pĂ„ dessa produkter. Detta proteinpulver innehĂ„ller inga som helst animaliska produkter, istĂ€llet anvĂ€nder man mycket baljvĂ€xter, Ă€rtor, bönor och andra vegetabiliska alternativ.

Om du Àr vegan eller vegetarian kan du anvÀnda dig av denna typ av proteinpulver som tillskot för att fÄ i dig tillrÀckligt med protein.

Hampa protein

Hampaprotein Àr kanske det bÀsta proteintillskottet taget ur vÀxtriket och en förstklassig nÀringskÀlla.

Utöver en stor mÀngd protein innehÄller hampaprotein en bra mÀngd andra nyttigheter som bland annat fibrer, nio essentiella aminosyror, bra fetter och mineraler. Du hittar hampa protein fritt frÄn sötningsmedel vilket ocksÄ optimerar det nyttiga och hÀlsosamma i pulvret

hampa proteinpulver

Hampaprotein Àr Àven kÀnt för att anvÀndas i smoothies vilket skapar ett nyttigare alternativ av proteinshakes. Industrihampan har Àven en mÀngd andra fantastiska egenskaper som du kan lÀsa mer om i vÄr guide om och köpa CBD olja om det faller dig i smaken. Hampaprotein Àr fullt lagligt och finns pÄ de flesta hÀlsokostbutikerna

Biffprotein

Det vanligaste sÀttet att fÄ i sig protein pÄ i Sverige Àr via kött. DÀrför Àr det inget konstigt med att det finns nÄgot som heter biffproteinpulver, eller? SjÀlvklart inte!
Ett problem mÄnga upplever med vassleprotein Àr att det innehÄller laktos. DÀrför Àr biffproteinpulver ett oerhört bra alternativ för den laktosintolerante. Biffprotein Àr en naturlig produkt som dessutom innehÄller en hög mÀngd aminosyror och kreatin.

En stor motivation till att dricka biffproteinpulver istÀllet för att Àta en god stek Àr att du slipper all fett, och fÄr i dig 3 gÄnger sÄ mycket protein pÄ köpet.

SÄ mycket protein behöver du

Det rÄder splittrade meningar om hur mycket protein man behöver fÄ i sig. DÀrför Àr det lÀttast att dela upp det baserat pÄ din kön, Älder, vikt samt lÀngd för att göra det enkelt. Naturligtvis blir inte detta heller helt vattentÀtt dÄ alla har olika ÀmnesomsÀttning.

Enligt de skandinaviska nĂ€ringsrekommendationerna bör 10-20 procent av kaloriintaget komma frĂ„n protein. Äter du bra kost med mycket naturligt protein behöver du inte oroa dig för brist, men proteinpulver skadar inte som ett tillskott. PĂ„ samtliga apotek online finns bra proteinpulver till rimliga priser.

KönGram protein/ dag
Man56 gram
Kvinna46 gram
Snitt baserat pÄ icke motionÀrer

SÄ mycket protein behöver du om du trÀnar

En som trÀnar behöver avsevÀrt mycket mer protein Àn den som inte gör det. HÀr rekommenderas 2-3 gram per kilo kroppsvikt per dag och 0.33 x din kroppsvikt direkt efter trÀning enligt mucles.se.
Se Àven till att fÄ i dig tillrÀckligt med BCAA i samband med din trÀning.

Köpa Proteinpulver

Vi hoppas att du fick svar pĂ„ de funderingarna du hade kring Ă€mnet proteinpulver i denna artikel. För den som inte anvĂ€nt detta tillskott tidigare kan det kĂ€nnas som en djungel av val.

Om du dĂ€remot Ă€r en van anvĂ€ndare har du sĂ€kerligen fĂ„tt reda pĂ„ vart du kan köpa proteinpulver till bĂ€st pris. I det stora hela sĂ„ rekommenderar vi oftast Svenskt Kosttillskott nĂ€r man ska köpa proteinpulver.


Detta dĂ„ de Ă€r en svensk butik som Ă€r sĂ€ker att handla pĂ„, med snabba leveranser och ett gott rykte om sig. DĂ€r kan du ocksĂ„ hitta en mĂ€ngd andra tillskott som exempelvis Burn bantningspiller.

FrÄgor och svar

Vilket proteinpulver Àr bÀst?

I vÄr proteinpulver bÀst i test lista hittar du de produkter som vi utsett till vÄra favoriter. Exempel pÄ pulver vi rekommenderar Àr Core whey protein samt produkter frÄn Star nutrition.

NĂ€r ska man ta proteinpulver?

Det beror pÄ vilket proteinpulver du tar samt ÀndamÄlet. För lÄngsamt upptag bör du ta det innan lÀggdags och vid snabbt bör du ta det efter trÀning eller pÄ morgonen.

Vad Àr proteinpulver bra för?

Proteinpulver Àr ett populÀrt tillskott som hjÀlper kroppen att ÄterhÀmta sig efter fysisk aktivitet. Det innehÄller Àven essentiella aminosyror och enzymer.

Vad anvÀnds det för?

MÄnga anvÀnder tillskott av proteinpulver för att bygga muskler, gÄ ner i vikt eller för att fÄ en slankare kropp.

Hur vÀljer jag rÀtt proteinpulver?

VÀlj ett proteinpulver som inte innehÄller massvis med tillsatta Àmnen som du inte kÀnner igen. Se till att varje skopa innehÄller minst 20 gram protein och mindre Àn 5 gram kolhydrater. Om det Àr första gÄngen du testar rekommenderas en neutral smak.

Kan jag anvÀnda proteinpulver som mÄltidsersÀttning?

Nej, proteinpulver ska snarare anvÀndas som ett extra tillskott för den som behöver mer protein i sin kost. Om du Àr intresserad sÄ kan du lÀsa mer om mÄltidsersÀttning hÀr.

BĂ€st Proteinpulver – Testvinnare 2023

Andra hjÀlpmedel för ÄterhÀmtning efter trÀning