Att köpa proteinpulver på nätet är väldigt vanligt i Sverige vi hjälper dig att hitta bästa proteinpulver för dina behov. Protein är enligt senaste undersökningarna ett av de vanligaste tillskotten som man väljer att handla online, och det finns ett gäng olika anledningar till det.

Varesig du är en professionell atlet eller cyklar längre distanser på helgerna så kan du ha användning av ett proteintillskott och essentiella aminosyror. I denna proteinpulver bäst i test artikel går vi igenom vilka typer av proteiner som passar bäst utifrån dig som individ samt vart du kan hitta proteinpulver billigt. Vi går även igenom de olika typerna som finns ute på marknaden vare sig du vill bygga muskler, få mer energi, gå ner i vikt eller helt enkelt få dig tillräckligt med protein genom ett tillskott i pulverform.

bästa proteinpulvret

Bästa proteinpulvret 2020 test

Så vilket proteinpulver är bäst? Nedan har vi skapat en lista med vad vi anser är det bästa proteinpulvret i Sverige 2020. Vi har testat totalt 20 st olika proteinpulver själva och även samlat recensioner från nätet från oberoende kunder för att ta fram denna proteinpulver bäst i test. Läs mer och hitta det bästa proteinpulvret på marknaden just nu.

🥇100% Whey Gold standard – Optimum Nutrition

whey gold proteinpulver

Whey Gold standard blir en klar proteinpulver test vinnare. Detta vassleprotein från Optimum Nutrition är kanske världens mest sålda och kommer i en mängd olika, fruktansvärt goda smaker.

Här får du ett riktigt bra Whey proteinpulver till en rimlig peng, minimalt med mättat fett, kolesterol och snabba kolhydrater. Istället får du hela 79% protein. Klass rakt igenom helt enkelt. Även godaste proteinpulvret med hästlängder! Lika god med vatten eller mjölk.

NäringsvärdePer portion(1 skopa, 30 g)
Energi120 kcal
Protein24 g
Kolhydrater3 g (varav 1.2 g socker)
Fett1.1 g

🥈 Core Whey protein – Svenskt kosttillskott

core whey proteinpulver

Svenskt bäst i test protein från Svenskt kosttillskott. Även detta är ett vassleprotein som kommer i ofantligt olika sorters smaker. Ett stabilt och prisvärt myskelbyggande proteinpulver som hjälper kroppen att återhämta sig efter träningen.

InnehållPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi133 kcal
Protein26.4 g
Kolhydrater2.3 g (varav 2.1 g socker)
Fett2 g

Passar både dig som vill bygga på muskelmassa, eller få slankare kropp och väldefinierade muskler om du kombinerar pulvret med regelbunden motion och bra sömn. Finns alltid en ny smak att utforska med det lilla extra. Bra konsistens och smak för priset.

🥉 Star nutrition Whey 80

whey 80 protein pulver

Alla som hållit på med träning ett tag känner igen denna klassiker från Star nutrition. I flera år var det mest populära och t.o.m. bästa proteinpulvret på marknaden.

Du får hela 25 gram protein per skopa och en mängd bra fett och kolhydrater till. Ett utmärkt alternativ av protein och kanske det bästa proteinpulvret för muskelökning. Här hittar du över 10 olika smaker där choklad är vår personliga favorit. Whey protein bäst i test!

InnehållPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi130 kcal
Protein25.6 g
Kolhydrater1.8 g (varav 1.1 g socker)
Fett2.4 g

🏅 Core Casein

core casein proteinpulver

Till skillnad från plats 1,2,3 så är fyran på vår lista Sveriges bästa kaseinprotein. Som du kan läsa längre ner i artikeln så skiljer sig dessa åt på en del olika sätt, där upptagningen är den största skillnaden. Kasein är långsammare i upptagningen och passar perfekt för den som vill ta sig en shake innan läggdags.

Återigen minimalt med kolhydrater och bra pris för protein per skopa. Ett bra proteinpulver att kombinera med core whey för maximal effekt av de essentiella aminosyrorna och för den som vill testa flera sorters proteinpulver.

InnehållPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi97 kcal
Protein21.6 g
Kolhydrater0.9 g (varav 0.9 g socker)
Fett0.8 g

🏅Healthwell Hampa protein

Healthwell proteinpulver

En bubblare på listan och bästa proteinpulvret för den som vill ha en 100% ekologisk produkt som utvinns ur hampafröet. Används ofta i matlagning och innehåller hela 10% fettsyror och 25% fibrer. Passar veganer och laktosintoleranta men även muskelbyggare med känslig mage!

Ännu en gång får du i dig utöver bra proteinpulver även olika sorters bra fett och kolhydrater. Ett bra alternativ till vanlig whey protein. Smaken får inte högsta betyg men i överlag tycker vi att det förtjänar ett bra betyg av andra faktorer. Finns just nu att beställa!

InnehållPer portion(1 skopa, 30 g)
Energi118.2 kcal
Protein15 g
Kolhydrater2.7 g (varav 2.1 g socker)
Fett3.6 g

Så recenserar vi proteinpulver

På Hittaonlineapotek finner du olika slags kosttillskott och vi utför våra tester. När vi testar och recenserar proteinpulver som vi rekommenderar för våra läsare så är det ett gäng olika aspekter som vi tar hänsyn till. Vi vill att du genom våra recensioner ska kunna maximera dina resultat och därför är det viktigt för oss att du väljer den produkt som passar dig, istället för att välja den som som står högst upp i vår lista.

  • Kvalitet

Det absolut viktigaste i våra recensioner är kvaliteten. Med ett så kallat DIAAS (Digestible Indispensable Amino Acid Score) som sätter grunden för hur vi värderar denna aspekt. DIAAS används världen över och kommer från WHO som är sättet att betygsätta proteinkällor baserat på deras näringsmässiga innehåll och kvaliteter.

Det enklaste sättet för dig som konsument att veta huruvida proteinpulvret du köper är rent och utan onödigas tillsatser och tillsatt socker är genom att kolla på innehållsförteckningen. Där ska du kunna läsa till dig ämnen som du känner igen istället för konstiga kombinationer av bokstäver och siffror. Omninutrition och ett antal andra aktörer är experter på just detta. Att ge dig rent, och bra proteinpulver med de rätta essentiella aminosyrorna.

  • Smak

När jag började dricka proteinpulver för snart 20 år sedan så var utbudet begränsat, och smaken? Katastrofal.

Idag har vi inte det problemet. Bästa proteinpulvret ska också smaka gott, och som tur är finns det en mängd riktigt goda produkter på marknaden idag som passar såväl med vatten som med mjölk.

Vi vill också därför understryka att det är något vi har tagit med i beräkningen när vi skapat och uppdaterat denna artikel. Många av pulvren som vi rekommenderar kan kännas som en belöning efter träning. När jag började träna så knäckte jag hellre två ägg efter träningen, tur att den tiden är förbi!

  • Pris

Priset är en annan faktor som vi måste ta hänsyn till. Därför har vi också jämfört proteinpulvren som vi exponerar på sidan bland över 15 nätshoppar för att hitta de bästa och billigaste proteinpulvret som går att köpa i Sverige 2020.

Det är alltid viktigt att göra en bra deal, vilket du också kommer märka om du jämför själv de priserna som finns i vår lista mot andra hälsokost butiker eller apotek.

  • Ytterligare faktorer

Andra parametrar som vi ser över är villkoren hos butikerna som vi listar. Det är viktigt för oss att du hamnar på en respekterad och pålitlig butik som har schyssta villkor. I många av fallen hamnar du därför hos Svenskt Kosttillskott.

Vi vill att du får en snabb och smidig leverans, och en kundtjänst som du kan prata med om något skulle bli tokigt. Vi tar heller inget arvode för att lista produkterna på vår hemsida, istället tjänar vi en mindre slant varje gång en kund väljer att handla via våra länkar. Om du väljer att göra det så stödjer du vårt arbete och hjälper oss kunna göra dessa recensioner och annat innehåll på vår hemsida.

Därför bör du använda proteinpulver

Du har säkert tidigare hört eller läst om att protein är kroppens byggstenar. Efter att din kropp gått igenom ett ordentligt träningspass har du ett behov av dessa byggstenar ska återhämta sig, bli starkare och växa.

Då är ett bra proteinpulver det mest populära alternativet. Vare sig det är whey, sojaprotein eller äggprotein i pulver form.

Studier visar att du bör inta protein inom 30 minuter efter att träningspasset för att återbyggnaden ska ske så smort som möjligt.

Nu har du alltså två val för att optimera din träning.

  1. Skynda dig hem eller tillbaka till kontoret för att få i dig nödvändig protein.
  2. Blanda en snabb proteinshake och få i dig extra protein snabbt och effektivt.

Du förstår säkert vart vi vill komma med detta. Av bekvämlighetsskäl är det betydligt mycket enklare att få i sig dessa byggstenar som återhämtar din kropp efter passet genom Sveriges bästa proteinpulver.

Whey Proteinpulver effekt

Många ställer sig frågan om proteinpulver bygger mer muskler än vanlig mat med motsvarande proteinmängd. Svaret är nej. Allt beror på mängden protein och kvalitén som du får i dig under en längre tid.

Enligt forskning som gjorts på Norges Idrottshögskola är resultatet klart och tydligt att Whey protein pulver har samma positiva muskelbyggande effekt som kött, fisk, kyckling eller bönor.

Detta baseras självklart på ren proteinhalt. Du hittar flera 100 whey protein som exempelvis Gold standard i vår lista över vad vi anser är de bästa proteinpulvret högre upp.

NätapotekRecensionFri FraktBesök
1apohem Apohem (Rabattkod) Besök
2Meds Besök
3 Apoteket (Rabattkod) Besök
Kronans Besök
Apotek365Från 19kr Besök
receptfree logotypReceptfree.seFrån 19kr Besök

Snabbare muskeltillväxt med proteinpulver

Samma studie visar att protein och Whey proteinpulver har en direkt påverkan på muskelbyggnad vid ökat intag i samband med styrketräning. Detta så länge Whey proteinpulver inte används som ersättning utan som ett tillskott.

Mät alltid mängden i gram protein per kilo och våga testa olika sorters proteinpulver för att hitta din favorit. Essentiella aminosyrorna som återfinns i exempelvis proteinpulver från Star nutrition eller Gold standard kommer att hjälpa dig bygga muskler på sikt.

Olika typer av proteinpulver

Det finns en del olika typer av proteinpulver du kan köpa online, som alla egentligen fyller samma funktion. Vissa tas upp snabbt medans andra tas upp långsamt. Vissa sorter av protein källor hjälper dig att bygga muskler effektivare medan andra kan hjälpa dig att gå ner i vikt, det finns många varianter som kommer i flera smaker.

Och precis som med alla andra typer av kosttillskott så behöver du kunna anpassa tillskottet individuellt efter dina önskemål och resultaten du vill nå. Och tänka på andra faktorer som exempelvis allergier. Gör ett bra val och köp inte bara core whey protein för att vi anser att det är en utav våra favoriter, ta reda på vad för slags protein passar dig i pulverform!

proteinpulver online

Whey Protein

Som vi tidigare nämnt finns det olika typer av proteiner. Vissa av dessa, som exempelvis just Whey är bättre än andra enligt många. Detta gäller framförallt för muskeluppbyggande då just Whey proteinpulver innehåller viktiga aminosyror som gör att proteinet snabbare tas upp utav människor.

Whey som översätts till vassle protein på svenska är ett väldigt koncentrerat protein i pulverform som utvinns från vätskan vid ostproduktion (vassle). Samma vätska används i yoghurt och man finner även denna på toppen av creme fraîche.

Denna typ av proteinpulver online är kanske den vanligaste och mest köpta. Inte bara p.g.a. alla positiva effekter men även då den är så pass lättåtkomlig till ett vettigt pris. Den största och lite mer biologiska fördelen med Whey proteinpulver är att den innehåller samtliga 9 essentiella aminsosyrorna.

Detta leder till att kroppen inte behöver framkalla dessa själv via maten du får i dig. Många gram protein per skopa. Läs mer om våra favoriterCore Whey protein och Whey gold standard i proteinpulver bäst i test listan högst upp

Blandprotein

Blandprotein är precis vad det låter. En blandning av olika proteinsorter i syfte att nå ett mer skräddarsytt resultat för just dig. Det finns en del olika fördelar med just blandprotein då amninosyraprofilen blir en aning bredare. På så sätt kan återhämtning och uppbyggnad optimeras vid rätt individuellt intag.

Du får det bästa från de olika proteinkällorna. Då det finns olika varianter så bör du kontakta återförsäljaren direkt eller rådfråga en PT som kan hjälpa dig att få fram ett blandprotein för de resultat som du vill uppnå.

Kaseinprotein

Kaseinprotein är känt för att vara nattproteinet då det ger en aminosyratillförsel i över 8 timmar. Den har samma mening som Whey men med långsammare upptag. Kaseinprotein är en stark rekommendation som ett komplement till den erfarne styrketränaren då det gäller att ha ett konstant proteinflöde i kroppen för maximal återhämtning och bygge. Kasein kommer även från naturen och från komjölken. För den som brukar ta proteinpulver innan sängdags är detta ett perfekt alternativ.

Om du bestämmer dig för att köpa kaseinproteinpulver som en komplement till ditt vasselprotein så tänker du helt rätt. Kom ihåg dock att doseringen av dessa ska variera beroendes tid på dagen och när du vill att proteinet ska tas upp under en längre period, som exempelvis innan läggdags. Mjölk protein när det är som bäst och smakar i regel väldigt gott. Ofta lite dyrare u prisklass men enligt vårt omdöme helt klart värt för rätt kvalitet.

Veganskt protein

Veganskt protein på nätet är lite av en nyhet på marknaden. Som vegan kan det allmänt bli lite klurigt att få i sig tillräckligt med gram protein, även om man inte tränar eller motionerar. Därför är proteinpulver som är ekologiskt och veganskt ett utmärkt tillskott.

Även fast veganproteinpulver är en nyhet så blir det allt lättare att få tag på då det finns en stor efterfrågan på dessa produkter. Detta proteinpulver innehåller inga som helst animaliska produkter, istället använder man mycket baljväxter, ärtor, bönor och andra vegetabiliska alternativ. Om du är vegan eller vegetarian kan du använda dig av denna typ av proteinpulver som tillskot för att få i dig tillräckligt med protein.

Hampa protein

Hampaprotein är kanske det bästa proteintillskottet taget ur växtriket och en förstklassig näringskälla.

Utöver en stor mängd protein innehåller hampaprotein en bra mängd andra nyttigheter som bland annat fibrer, nio essentiella aminosyror, bra fetter och mineraler. Du hittar hampa protein fritt från sötningsmedel vilket också optimerar det nyttiga och hälsosamma i pulvret

hampa proteinpulver

Hampaprotein är även känt för att användas i smoothies vilket skapar ett nyttigare alternativ av proteinshakes. Industrihampan har även en mängd andra fantastiska egenskaper som du kan läsa mer om i vår guide om och köpa CBD olja om det faller dig i smaken. Hampaprotein är fullt lagligt och finns på de flesta hälsokostbutikerna

Biffprotein

Det vanligaste sättet att få i sig protein på i Sverige är via kött. Därför är det inget konstigt med att det finns något som heter biffproteinpulver, eller? Självklart inte!
Ett problem många upplever med vassleprotein är att det innehåller laktos. Därför är biffproteinpulver ett oerhört bra alternativ för den laktosintolerante. Biffprotein är en naturlig produkt som dessutom innehåller en hög mängd aminosyror och kreatin.

En stor motivation till att dricka biffproteinpulver istället för att äta en god stek är att du slipper all fett, och får i dig 3 gånger så mycket protein på köpet.

Så mycket protein behöver du

Det råder splittrade meningar om hur mycket protein man behöver få i sig. Därför är det lättast att dela upp det baserat på din kön, ålder, vikt samt längd för att göra det enkelt. Naturligtvis blir inte detta heller helt vattentätt då alla har olika ämnesomsättning.

Enligt de skandinaviska näringsrekommendationerna bör 10-20 procent av kaloriintaget komma från protein. Äter du bra kost med mycket naturligt protein behöver du inte oroa dig för brist, men proteinpulver skadar inte som ett tillskott. På samtliga apotek online finns bra proteinpulver till rimliga priser.

Så mycket protein behöver du om du tränar

En som tränar behöver avsevärt mycket mer protein än den som inte gör det. Här rekommenderas 2-3 gram per kilo kroppsvikt per dag och 0.33 x din kroppsvikt direkt efter träning enligt mucles.se.

Köpa Proteinpulver

Vi hoppas att du fick svar på de funderingarna du hade kring ämnet proteinpulver i denna artikel. För den som inte använt detta tillskott tidigare kan det kännas som en djungel av val.

Om du däremot är en van användare har du säkerligen fått reda på vart du kan köpa proteinpulver till bäst pris. I det stora hela så rekommenderar vi oftast Svenskt Kosttillskott när man ska köpa proteinpulver. Detta då de är en svensk butik som är säker att handla på, med snabba leveranser och ett gott rykte om sig.

Frågor och svar

Vilket proteinpulver är bäst?

I vår proteinpulver bäst i test lista hittar du de produkter som vi utsett till våra favoriter. Exempel på pulver vi rekommenderar är Core whey protein samt produkter från Star nutrition.

När ska man ta proteinpulver?

Det beror på vilket proteinpulver du tar samt ändamålet. För långsamt upptag bör du ta det innan läggdags och vid snabbt bör du ta det efter träning eller på morgonen.

Vad är proteinpulver bra för?

Proteinpulver är ett populärt tillskott som hjälper kroppen att återhämta sig efter fysisk aktivitet. Det innehåller även essentiella aminosyror och enzymer.

Vad används det för?

Många använder tillskott av proteinpulver för att bygga muskler, gå ner i vikt eller för att få en slankare kropp.

Hur väljer jag rätt proteinpulver?

Välj ett proteinpulver som inte innehåller massvis med tillsatta ämnen som du inte känner igen. Se till att varje skopa innehåller minst 20 gram protein och mindre än 5 gram kolhydrater. Om det är första gången du testar rekommenderas en neutral smak.

Senast uppdaterat: