Bästa omega 3 – Stort Test av Fiskoljor 2023

Välkommen till ännu en oberoende bäst i test artikel, denna gång ska vi ta reda på vilken den bästa omega 3 oljan är. Vi har utfört detta test nu i strax över en månad. Och förutom att prova tiotals produkter själva har vi precis som vanligt läst inhemska och internationella kundrecensioner för att ta fram vad vi anser är den bästa fiskoljan som går att köpa på marknaden just nu.

Utöver det täcker vi även vad Omega-3 fettsyror kan vara bra för, om det kan innebära biverkningar, huruvida barn kan ta det som ett tillskott och väger för mot nackdelar. Läs vidare eller hitta bästa omega 3 tillskott för dig nedan i vår lista som är uppdaterad för 2023.

bästa omega3 2021

Topp 5 Bästa Omega 3 fiskoljor 2023

1. Puori Omega O3

bästa omega 3

Denna Omega 3 olja blev till slut vår test vinnare av flera faktorer. När man letar efter det bästa omega 3 tillskottet behöver man ta hänsyn till faktorer fettsyrorna EPA och DHA, renheten samt hur högkoncentrerad fiskoljan är. Puori Omega 3 är en kallfiltrerad olja som innehåller minst 74% koncentration.

Den utvinns från ansjovis och sardiner vilket ger oljan en bra balans mellan EPA och DHA som bidrar till en stabiliserad hjärn och hjärtfunktion.

Den har dessutom mottagit 5 av 5 stjärnor av oberoende fiskoljelaboratoriet, samma betyg får den av oss på Hittaonlineapotek.se! En klar bäst i test omega 3 vinnare! Bäst pris på marknaden finner du i länken, vi jämförde totalt 14st nätbutiker.

Rekommenderat intag:1 tablet om dagen
Koncentration: 74%
Utvinns från: Anjovis & Sardiner

2. Pharbio Omega-3 Forte

omega 3 bäst i test pharbio

Här kommer en säker Omega3 olja för hela familjen! Omega-3 kapslar som är även kan tas av gravida och ammande. Även med Pharbio Omega-3 Forte får du i dig DHA och EPA som är det bästa från fet fisk.

En fiskolja som rekommenderas av många och var väldigt nära på att toppa vår lista. Koncentrerad till 70% och väldigt snäll för magen, ett kosttillskott som kan tas var dag för en bra hälsa.

Numera ännu starkare! Rekommenderas för vuxna och barn över 12 år. En väldigt prisvärd fiskolja där 1 omega 3 tablett om dagen räcker gott och väl.

Rekommenderat intag:1 tablet om dagen
Koncentration: 70%
Utvinns från: Anjovis & Sardiner

3. Nordbo Omega-3 ASC

nordbo bästa omega3 olja

En Omega-3 olja av den något dyrare karaktären, för den som söker en bra produkt med mycket DHA per dosering och har råd att betala en hundralapp extra per burk.

Här finner du Omega3, Omega6, Omega7, Omega9 och Omega11 i samma kapsel från ASC certifierad öring från Danmark.

Detta certifikat säkerhetsställer att denna fiskolja är snäll för planeten och tas fram med humana medel. Omega 3 tabletter av absolut högsta kvalitet.

Rekommenderat intag:1 tablet om dagen
Koncentration: 70%
Utvinns från:Dansk Öring

4. Fiskolja från Wellvita

wellvita fiskolja test

Vi har hittat en ny fiskolja som vi starkt kan rekommendera våra läsare. Denna kommer från märket Wellvita och är den närmsta som du kan komma till först fisk. Kapslarna är små och lättsvalda vilket även det är ett argument till att välja just denna omega 3 olja. Den kan även prenumereras på!


4. Elexir Omega-3 Forte

elixir omega3 test

Ännu en produkt i våra listor av Elixir som alltid levererar produkter av hög kvalitet. Denna Omega-3 utvinns från anjovis, sill och makrill utanför Sydamerika.

Dess EPA och DHA ger dig en mängd fördelar i kapseln, som också är bra för synen utöver hjärtat och hjärnan. Denna fiskoljan tillgodoser rekommendationer för daglig dos av den fettsyra som kroppen behöver.

Rekommenderat intag:1 tablet om dagen
Koncentration: 70%
Utvinns från:Anjovis, Sill, Makrill

Vad är Omega 3 bra för?

Människokroppen är en fantastisk mekanism som skapar och producerar många fetter som är nödvändiga för oss. Dessvärre så kan kroppen inte producera omega-3 självmant.

För att vi ska kunna få i oss rekommenderad mängd omega-3 behöver vi därför göra det genom fet fisk eller andra livsmedel. Det krävs dock ganska höga halter av lax och andra feta fiskar för att vi ska lyckas med detta. Och om man inte är ett stort fan av fisk så kan det bli ett problem.

vad är omega 3 bra för?

Men varför ska vi egentligen bry oss om detta? Hjälper verkligen fett från fisk?

Sanningen är att det finns massvis med studier som som bekräftar hur många olika hälsofördelar som omega-3, omega-6 och annan fiskolja har för människan. Dessa kan nästan liknas med de fördelar som bästa cbd oljan haft på en del människor.

Omega-3 vuxna fördelar

Vuxna har ett omega 3 dagsbehov som ligger på 2,5 – 3 gram per dag av de essentiella fettsyror som det innebär. Detta motsvarar en portion lax per dag alternativt 1-2 skedar rapsolja.

En sådan dagportion av omega-3 fettsyror kan hjälpa dig att stärka ditt minne, få bättre syn och vara bra för hjärna & hjärta.

Om inte det skulle vara nog så har fiskolja massvis med kosmetiska effekter dessutom! Många vänder sig till omega 3 kapslar för att få glansigare och starkare hår, friskare hud och har hjälpt flera med att lyckas med en effektiv viktnedgång.

Omega 3 barn – Fördelar

En vanlig anledning till att många föräldrar ger sina barn fiskolja är bland annat för att öka koncentrationsförmågan och stärka barnens syn om de utsätts ofta för dator/mobil skärmar. Det finns även studier som har bevisat att omega 3 6 kan hjälpa barn som lider av ADHD.

De barn som fick i sig tillräckligt av essentiella fettsyror, EPA och DHA från fiskolja kunde koncentrera sig bättre, fick minskad rastlöshet och kunde prestera bättre i att slutföra uppdrag som de fick. Det rapporterades heller inga omega 3 biverkningar hos deltagarna.

Även om ditt barn inte har koncentrationssvårigheter så finns det andra fördelar som att bibehålla hjärtans normala funktion.

Vår fiskolja barn bäst i test vinnare blev näst intill omöjlig att avgöra. Båda tuggisarna från Pharbio och Monkids älskades av våra barn och recensionerna på nättet säger exakt detsamma.

Dessa tuggisar är verkligen ett fantastiskt sätt att få i barn fet fisk, framförallt om de annars inte gillar smaken.

omega 3 fördelar & nackdelar

Omega 3 fördelar & nackdelar

Fördelar

 • Kan mildra ångest
 • Kan ge en bättre syn
 • Kan mildra ångest
 • Bra för hjärna och hjärta
 • Kan minska ADHD syndrom hos barn
 • Bra för immunförsvaret
 • Bra för muskler, ben och leder
 • Bra för hår, naglar och hy

Nackdelar

 • Du kan få lågt blodtryck
 • Dålig mage och lös avföring
 • Sura uppstötningar
 • Kan vara blodförtunnande

Är Fiskolja tillskott farligt?

Att omega3 är farligt finns det idag inte många studer på. Samtidigt så ska man inte överdriva dosering av fiskolja och det som rekommenderas att inta per dag.

Fisk i sig är väldigt nyttigt när man köper det i som tillskott är det viktigt att välja bra märken som är godkända och testade i oberoende laboratorium.

Den främsta anledningen är då lågkvalitativa produkter kan innehålla stora mängder tungmetaller och andra miljögifter. Dessa är inte farliga i små mängder men det är inte riktigt tungmetallerna man vill åt när man ska köpa fiskolja.

Detsamma gäller omega 3 i mat, handla alltid miljömärkta produkter från leverantörer du litar på.

Vilka är potentiella Omega-3 biverkningar?

Det finns precis som med alla andra kosttillskott risk för omega-3 eller omega 6 biverkningar. Det handlar främst om man tar för höga doser men det finns faktiskt de som avråds från att ta dessa tillskott.

Den främsta biverkningen som du kan få av fiskolja är sura uppstötningar med fiskoljesmak.

Dessa uppstötningar är inte på något sätt farliga men kan givetvis anses obehagliga.

Andra biverkningar som har upplevts utav omega-3 är också lös avföring, vilket vi dessvärre fick uppleva utav en fiskolja som vi provade och inte kan rekommendera.

Den endra farliga biverkningen man kan få från omega-3 är att det kan vara blodförtunnande. Om du redan äter blodförtunnande mediciner som Waran bör du därför stå över fiskolja.

Omega 3 För den gravide

Ett tillskott av Omega-3 fettsyror som gravid är en starkt rekommendation om du äter lite fisk. Som gravid behöver du ett extra tillskott av DHA och EPA och helst ligga på 200 mg DHA per dag.

Fettsyrorna DHA och EPA har till och med används vid flertalet gånger för att dämpa humörsvängningarna som uppstår vid graviditet.

Studier har även visat att rätt intag av fiskolja under graviditeten minskar risken för tidig födsel och allergier hos nyfödda barn. Även efter födseln så rekommenderas det att hålla en hög dosering av fiskolja om man ammar.

Att ta med sig kring Omega-3 och fiskolja

Nu har vi nått slutet på detta omega 3 test. Vi hoppas att du fick svar på det du undrade kring fiskolja även fast ämnet i sig är väldigt brett och det är nästintill omöjligt att täcka allt i en och samma artikel.

Exempel på detta är vilket som är omega 3 bästa märket, vilket egentligen inte går att avgöra fastän Puori blev vår varit i denna fiskolja bäst i test.

Det som är viktigast är vad du är ute efter när du ska köpa omega-3 och att du når de önskade effekterna på sikt, då omega-3 inte är någon snabbkur utan en långsiktig investering i din hälsa.

Om du gillade detta test och och uppskattar innehållet får du gärna klicka dig vidare i en av de oljorna som vi har rekommenderat.

Det stödjer vårt arbete då vi tjänar ett litet arvode för varje gång en kund väljer att handla via våra tester.

På så sätt kan vi fortsätta generera våra läsare bra och oberoende innehåll. Du kan läsa mer om samtliga apotek på nätet på vår startsida.

Rekommenderade artiklar: