Brun utan sol & Betakaroten Test

Bästa brun utan sol tabletter är ett utmärkt alternativ för dig som, precis som vi, vill njuta av en frisk solbränna året om. Något som Sverige dessvärre inte kan erbjuda oss.

Det finns många vägar till den gyllenbruna huden men faktum är att solarium kan vara mycket skadligt och verkar definitivt åldrande på huden. Samtidigt så är sämre brun utan sol krämer kladdiga och ger ett ojämnt och kortvarigt resultat.

Brun utan sol Bäst i test

Om du känner igen dig i ovanstående kan brun utan sol tabletter vara ett bra alternativ för dig. I denna text har vi samlat marknadens bästa soltabletter med högst betyg. Vi går dessutom igenom allt du behöver veta om brun utan sol kapslar. Längre ner på sidan hittar du även bästa brun utan sol.

Betakaroten bäst i test 2022

Efter att under en längre period testat ett flertal olika brun utan sol produkter i vårt brun utan sol test har vår testgrupp tillsammans röstat fram vad vi anser är marknadens bästa produkter. 

1. Betakaroten Plus Healthwell

healthwell soltabletter

På första plats i betakaroten bäst i test hamnar Betakaroten Plus från Healthwell. Denna produkt innehåller både svartpepparextrakt och MCT-olja för en bättre upptagningsförmåga.

Förutom dessa är detta kosttillskott fullproppat av andra vitaminer och mineraler såsom Lykopen, Vitamin E, Selen, Biotin och Zink. Ämnen som alla har mycket god effekt på vårt välmående.

Priset på denna produkt är något högre än till exempel Core Betakaroten som vi listat på andra plats men med tanke på att man slipper köpa Zink, Selen etc som separata produkter kan det vara väl värt investeringen.

InnehållPer Kapsel
Betakaroten (naturlig)50 mg
– provitamin A82000 IE
– som motsvarar vitamin A25000 µg
Svartpepparextrakt (piperin)5 mg
Lykopen500 µg
Alfa liponsyra25 mg
Citrusbioflavonoider10 mg
Vitamin C55 mg
Pantontensyra15 mg
Vitamin E10 mg
Biotin150 µg
Zink7.5 mg
Selen50 µg
Koppar0.15 mg

2. Core Betakaroten

core betakarten brun utan sol

Core Betakaroten är en formula som är skapad med MCT-olja från kokosnöt och svartpepparextrak för att göra det enklare för kroppen att ta upp betakarotenet.

Core Betakaroten är utvunnet ur Blakeslea Trispora och bästa möjliga effekt får du om du börjar ta Core Betakaroten med god framförhållning innan solsäsongen börjar.

Detta är en mycket prisvärd produkt för dig som känner att du endast är ute efter betakaroten och inte har behov av andra vitaminer och mineraler.

Andra läser även:  Svenskar supportrar sjukhusen på Malta
InnehållPer Kapsel
Betakaroten (naturligt)50 mg
– provitamin A82000 IE
– som motsvarar vitamin A25000 RE
Svartpepparextrakt5 mg

3. Maxosol Brun utan sol

maxconsol brun utan sol

Denna brun utan sol tablett går under namnet Maxosol och är en riktig klassiker när det kommer till betakaroten tabletter bäst i test. Du får hela 60 tabletter i denna förpackning till ett mycket förmånligt pris. Mängden betakaroten är något lägre men vi upplevde en bra effekt.

Precis som hos vår listetta innehåller Maxosol en bra blandning av vitaminer och mineraler i tillägg till betakaroten.

Denna hamnar dock längre ner på listan då den saknar de bärare som man finner hos andra produkter samt innehåller en något lägre dos betakaroten. Dock otroligt prisvärd produkt som precis som övriga produkter hjälper till och skyddar huden.

InnehållPer Kapsel
Vitamin E10 mg alfa-TE
Vitamin C60 mg
Niacin15 mg NE
Vitamin B64 mg
Biotin150 mikrog
Zink15 mg
Koppar150 mikrog
Selen75 mikrog
Betakaroten15 mg
Liponsyra5 mg
Lykopen500 mikrog

4. Better You Betakaroten

better you betakaroten brun utan sol

Denna betakaroten-produkt från Better You är mycket effektiv men kommer till ett högre pris. Koncentrationen av betakaroten är hög och man har valt att erbjuda detta kosttillskott utan tillägg av andra vitaminer och mineraler.

En god idé för dig som fritt vill kunna kontrollera exakt mängd av alla tillskott du får i dig.

5. Betakaroten Healthwell

Betakaroten healthwell

Denna betakaroten-produkt kommer från Healthwell precis som vår listetta. Denna produkt är dock precis som produkten från Better You en isolerad betakaroten utan tillägg av andra vitaminer och mineraler.

Burkarna kommer i flera storlekar med 30, 90 och 120 tabletter till ett mycket förmånligt pris eftersom det räcker med en tablett dagligen (ej rekommenderat att ta mer). Mängden betakaroten är högdoserad gör att tillskottet ger märkbar effekt.

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett slags pigment som kan lagras i huden och ge huden en fin gyllenbrun ton. Betakaroten är ett slags förstadium till A vitamin.  

Den hudton som man får av betakaroten är inte densamma som den som framkallas av solens strålar men studier visar att de flesta människor upplever att betakaroten ger en mycket attraktiv brun nyans på huden. 

Det går att få i sig betakaroten naturligt genom ett intag av särskilda grönsaker. Betakaroten finns bland annat i morötter, spenat, pumpa och röd palmolja.

Dock innehåller en morot endast 8 mg betakaroten vilket innebär att du måste äta en hel del morötter per dag för att uppnå samma effekt som en kapsel betakaroten.

Hur fungerar brun utan sol tabletter?

Genom att inta brun utan sol tabletter ökar du mängden betakaroten som lagras i fettet under huden och ger din hud en brun lyster som får dig att se solbränd och pigg ut.

Hur vi väljer bästa brun utan sol tabletter

För att kunna lista marknadens bästa brun utan sol tabletter har vi på hittaonlineapotek.se själva provat flera olika produkter. Vi har sedan tillsammans avgjort vilka av produkterna vi tycker gav bäst effekt och vilka vi själva skulle fortsätta köpa. I våra tester tar vi bland annat hänsyn till:

Andra läser även:  Coronavirus och brist på munskydd

Resultat

Först och främst rekommenderar vi endast produkter vi anser ger det resultat vi förväntar oss. Vi jämför även resultaten mellan de olika produkterna med varandra.

Pris

Pris är en avgörande faktor för oss. Om två produkter ger samma effekt men den ena produkten kommer till ett mer förmånligt pris kommer vi naturligtvis lista den som är mest fördelaktig för dig som kund

Frakt

Precis som vi tar hänsyn till pris kontrollerar vi även fraktkostnader. En dyrare produkt kanske skickas med fri frakt och på så vis ändå blir billigare?

Även leveranstid kontrolleras under denna punkt. Totalt pris med eller utan fri frakt är alltså det vi tar hänsyn till bland alla apotek på nätet samt hälsokostbutiker.

Dosering av betakaroten

Det är viktigt att ta hänsyn till den rekommenderade dagsdosen av betakaroten. Kontrollera alltid rekommenderad mängd på paketet och tänk på att olika tillverkare kan rekommendera olika mängder beroende på mängden betakaroten i en produkt.

Bra att veta om betakaroten

Betakaroten är vad man kallar för fettlösligt och inte vattenlösligt. Det innebär att det krävs fett för att kroppen skall klara av att ta upp ämnet. Därför är det viktigt att du får i dig fett i samband med att du intar betakaroten som kosttillskott.

Du behöver inte inta några överdrivna mängder fett men en mycket fettsnål diet kommer inte främja betakarotenet lika bra. Ett rimligt komplement skulle därför kunna vara bästa Omega 3.

Biverkningar av brun utan sol tabletter

Man har inte hittat några kända biverkningar när det kommer till intag av betakaroten i de mängder som rekommenderas av tillverkarna.

Fördelar med brun utan sol kapslar

Det finns många anledningar till att välja brun utan sol kapslar framför andra produkter som är till för att ge dig den där gyllene brännan. 

Fördelar inkluderar: ?

  • Åldrar ej huden
  • Är tidsbesparande
  • Ger en gyllene ton året runt
  • Skyddar huden mot solen
  • Bidrar till en mer attraktiv hy
  • Slipper svettas i skadliga solarium

Nackdelar: ?

  • Måste ätas under en längre period för att ge effekt

Bästa brun utan sol

För den som vill ha snabbare resultat och kanske göra sig fin över helgen så kan brun utan sol göra jobbet. Vi har, som utlovat även skrapat ihop en bästa brun utan sol lista.

Dessa kommer som krämer, lotions eller mousse och appliceras direkt på huden för en fin och gyllenbrun färg.

Ida Warg Brun utan sol

bästa brun utan sol mousse
TypMousse
DoftNeutral
Storlek150ml
Bäst Pris125kr (Länk)

ST.Tropez Spray

st tropez brun utan sol test
TypMousse
DoftTropisk
Storlek200ml
Bäst Pris332kr (Länk)

Tan Lux Gradual

Tan Lux Gradient brun utan sol test
TypKräm
DoftSommar
Storlek250ml
Bäst Pris389kr (Länk)

FAQ om brun utan sol

Vad är rekommenderat intag av betakaroten?

Antalet mg betakaroten som rekommenderas för att få effekt är omkring 30 mg. Dock är det viktigt att du bara använder tabletterna så som anvisas på paketet.

Hjälper brun utan sol kapslar verkligen att bli mer solbränd?

Nej men det gör att du får en solbrun färg av brun utan sol tabletter pga att betakaroten lagras i fettet under huden.

Är det sant att betakaroten skyddar huden?

Ja, enligt vissa läkare. Man vet inte helt vad det beror på men huden verkar klara solen bättre vid intag av mer betakaroten. Alla hudläkare håller dock inte med om detta-

Var hittar jag naturligt betakaroten?

Betakaroten finns i bland annat morötter och spenat.

Vad kostar brun utan sol tabletter?

I vår bäst i test lista finner man produkter under både 199 kr och under 99 kr.