Bästa PWO

I denna text har vi tagit på oss uppgiften att hitta Sveriges bästa PWO. PWO står för Pre Workout och är alltså ett tillskott som tas innan träning för att öka prestation och uthållighet. Blanda inte ihop PWO med BCAA som framförallt är till för att hjälpa till med återhämtningen. 

Vi på hittaonlineapotek.se har valt ut och testat PWO pre workouts från populära tillverkare på marknaden och röstat fram våra favoriter. Här nedan listar vi de bästa pre workout som marknaden har att erbjuda. Upddaterat för 2022!

Bästa PWO 2020

PWO bäst i test 2022

1. Gold Standard Pre-workout

core pwo test

Bästa PWOn 2022 är enligt våra tester Gold Standards Pre-workout. Denna användarfavorit är gjord för att hjälpa dig att prestera bättre, ge en ökad träningslust och mer styrka. Gold Standard-serie är en mycket populär serie med kosttillskott

Gold Standards PWO innehåller Beta-alanin vilket kan ge en känsla av stickningar och pirr i kroppen när produkten verkar. Produkten innehåller även kreatin för ökad muskelstyrka och koffein för maximalt mentalt fokus.

Ett plus i kanten för denna produkt är att den innehåller flera olika viktiga vitaminer, bland annat c-vitamin, vitamin B5 och D-vitamin.

Gold Standard Pre-workout kommer bland annat i smakerna Fruit Punch, Cola, Water melon och Apple.


2. Core Performance

core perfomance pwo test

Core Performance är en produkt framtagen av Svenskt kosttillskott som blivit en riktig favorit bland PWO-användare. Denna produkt är utvecklad tillsammans med gladiatorn och träningsprofilen Peter Bláha.

Innehållet i denna produkt är något högre i kaloriinnehåll per portion vilket kan vara fördelaktigt för de som bygger muskler och därför behöver få i sig extra näring. I Core Performance har man valt att inte addera några ytterligare vitaminer.

Detta kan vara en fördel för den som vill ha fullständig kontroll på mängden vitaminer och mineral den får i sig och kanske hellre intar vitaminer som separata tillskott. Produkten innehåller däremot beta-alanin, kreatin och koffein samt rosenrot.

Priset på denna produkt är precis som alla produkter från Core mycket förmånligt.


3. RAW Rampage

Raw rampage pwo test

På tredje plats för bäst PWO tillskott hamnar RAW Rampage. Denna produkt kommer i flera riktigt goda och kreativa smaker. Bland annat salt lakritsskalle, sura äpplen och sura colanappar.

Förutom en bra mängd beta-alanin, kreatin och koffein har man i denna produkt tillsatt Vitamin B6 och C-vitamin. Samt svartpepparextraktet piperin för bättre upptagningsförmåga.  

Raw Rampage kommer i en burk om 500 g, en väl tilltagen storlek som räcker långt även för den mest ihärdiga gymråttan. Denna produkt säljs för ett lågt pris jämfört med flera konkurrerande varumärken utan att tumma på kvaliteten.


4. Core Preload + BCAA

core preload pwo test

Core Preload + BCAA är en spännande produkt som kombinerar bra PWO med BCAA. Även denna Core produkt är framtagen i samarbete med träningsprofilen Peter Bláha och ett utmärkt alternativ för dig som vill vara effektiv och se till att få i dig både bra BCAA och PWO i ett.

Ett bra alternativ till exempel vid löprundor där du inte bär med dig BCAA men även ett utmärkt alternativ i andra träningssituationer.

I tillägg till beta-alanin, kreatin och koffein innehåller denna aminosyror typiska för BCAA-produkter såsom L-leucin, L-valin och L-isoleucin.


5. Cobra Labs The Curse

The Curse pwo test

Cobra Labs The Curse är en mycket bra PWO skapad för de som vill få extra mycket kraft att genomföra brutala träningspass. Det är inget snack om denna produkt, den fokuserar på att leverera.

Blandningen inkluderar en ordentlig dos beta-alanin, kreatin och koffein. Men även aminosyror såsom L-citrullin, L-argininAKG.

Du rekommenderas att inta 1-2 skopor med 120-240 milliliter vatten ca 30 minuter innan träning och kommer garanterat känna av effekten inom kort. Denna produkt är som sagt mycket potent men landar längre ner på listan då burken innehåller en mindre mängd produkt än övriga.


Vad är PWO?

PWO är en produkt som vanligtvis tas i pulverform (blandas ut med vatten) som består av en blandning av ämnena beta-alanin, kreatin, koffein, tyrosin och BCAA.

Framförallt är det fokus på de tre första ämnena. En del tillverkare tillsätter även ämnen som rosenrot och ginseng för ytterligare uppiggande effekt.

Kreatin

Kreatin är ett ämne som använts under många år av personer som vill bygga muskler. Kreatin finns naturligt i kroppens muskelceller och är det i muskeln som hjälper till att skapa energi när dina muskler utsätts för mycket påfrestningar.

Kroppen skapar vanligtvis kreatin ur aminosyror såsom glycin och arginin men genom att tillsätta extra av kreatin i kroppen till exempel via PWO kan man hjälpa musklerna att orka mer. Läs mer i vår bästa kreatin guide.

Beta-alanin

Beta-alanin är en aminosyra finns redan i kroppen och kroppen har förmåga att själv tillverka ytterligare beta-alanin själv utan intag av särskilda livsmedel (icke-essentiell aminosyra).

Dock går det att få i sig beta-alanin från livsmedel som kött, fisk och fågel.

Beta-alanin bygger inte muskler men det hjälper till att öka uthålligheten i musklerna vilket leder till att du kan träna hårdare och på så vis bygga mer muskler.

Koffein

Koffein ingår i de flesta PWO-preparaten men för den som vill hålla sig borta från ämnet finns det även pwo utan koffein. Koffein har som du säkert känner till, en uppiggande effekt.

Koffeinet i PWO är tillsatt för att hjälpa dig att få en bättre mental skärpa under träning.

För att du ska kunna dra nytta av koffeinets verkan när du tränar räcker det inte alltid med en kopp kaffe (100mg koffein).

För en märkbar effekt rekommenderas ca 150-300 mg koffein. Det  För att koffein ska ha den effekten måste man dock få i sig en rejäl dos.

Hur vi väljer bästa PWO?

Det är viktigt för oss på hittaonlineapotek.se att vi testar alla produkter innan vi gör vår lista över rekommendationer.

Marknaden fylls ständigt på med nya innovativa produkter och därför ser vi till att hålla oss uppdaterade. När vi skulle lista bästa PWOn inför detta test provade vi ett tiotal produkter.

Eftersom PWO produkter är till för att skapa omedelbar effekt är det enkelt att snabbt säga huruvida en produkt är effektiv eller ej.

Ovan listade vi våra sammantagna fem favoriter, vi har även tagit recensioner från användare i beaktning för att ge dig en så bred och rättvis bild av produkterna som möjligt.

När vi testar tar vi bland annat hänsyn till följande:

Kvalité

Vi strävar efter att endast lista kvalitetsprodukter som kommer göra våra kunder nöjda i längden. Det innebär att vi noga kontrollerar ingredienserna i de produkter vi provar.

Vi tar även hänsyn till tillverkare och vad andra har att säga om dem.

När det kommer till att hitta bästa PWO tar vi framförallt hänsyn till innehållet av beta-alanin och kreatin. De flesta av oss föredrar även en dos av koffein men detta kan ibland vara en vattendelare.

Pris

Det är rimligt att betala några hundralappar för en PWO av god kvalitet. Dock kan priserna variera mycket mellan olika tillverkare och det är absolut inte så att dyrast alltid är bäst.

Om vi hittar två produkter med exakt samma innehåll och effekt kommer vi alltid lista den billigare varianten högre.

Smak

PWO kommer i flera spännande smaker och en tillverkare som endast erbjuder en enda smak kommer snart förlora kunder.

Många av oss som tränar flera dagar i veckan föredrar att kunna variera mellan olika spännande smaker och det är naturligtvis något vi tar hänsyn till när vi listar rekommenderade PWO produkter.

Frakt

Frakten säger egentligen inget om själva produkten men det är ändå något vi tar hänsyn till.

Om du har slut på PWO och lägger en beställning vill du gärna slippa vänta för många dagar på din påfyllning. Snabba leveranser till ett bra pris är en viktig faktor. Gratis frakt är absolut uppskattat.

Så använder du PWO (Pre workout)

Så här använder du Pre workout

Du som tränar och vill ta din träning till nästa nivå gör helt rätt i att investera i en bra pre workout. Du kommer snart märka att PWO träning blir effektivare än utan och att du orkar mer bara på en liten dos.

Du bör alltid läsa anvisningarna på lådan men vanligtvis rekommenderas det att du tar din dos av PWO ca 30 minuter innan träning.

Det finns även de som väljer att dricka merparten av sin PWO innan träningspasset och sedan resterande under passet. Detta är en smaksak och vi råder dig att prova dig fram.

PWO dosering

Precis som ovan rekommenderar vi alltid att du följer de angivna doseringsrekommendationerna som följer med de PWO produkter du köper. Oftast handlar det om en dosering på 1-2 skopor.

En skopa följer nästan alltid med i förpackningen för att du ska vara säker på att få i dig rätt dos.

Om du köper en PWO med koffein men inte är van vid att använda koffein kan det vara en god idé att börja med en halv dos och vänja kroppen under några tillfällen.

PWO biverkningar

När du tar PWO innan träningen första gångerna kommer du märka av så kallade PWO stickningar. Det brukar märkas tydligast i händer och ansikte. Detta är inga biverkningar utan effekten av PWO när den börjar verka.

Dessa stickningar kommer avta och det finns inget att oroa sig för när det gäller dessa.

Det vore dock fel att påstå att det inte finns några biverkningar av PWO. Många som får en dålig reaktion av produkten får de för att de är känsla för koffeinet. Det kan framförallt framkalla illamående och sömnbesvär.

Om du följer den rekommenderade doseringen och vänjer kroppen sakta kan du dock undvika att uppleva detta.

Andra biverkningar kan inkludera magont och diarré men då gäller det oftast vi överkonsumtion och det är mycket ovanligt vid intag av rekommenderad dos.

Frågor om PWO

Vad står PWO för?

PWO står för pre workout och är ett prestationshöjande kosttillskott som tas innan träning.

Vad är PWO bra för?

PWO är bra för dig som vill öka din prestationsförmåga, uthållighet och mentala skärpa under träning.

Vem kan använda PWO?

Alla som tränar kan använda PWO. Dock bör gravida och ammande undvika att inta PWO bland annat på grund av den höga koffeinhalten som ingår i vissa av preparaten.

Innehåller alla PWO koffein?

Nej, det finns PWO även utan koffein men vi och många andra föredrar PWO med koffein.

Relaterade Artiklar

Eftersom du är inne och läser om Pre workouts kanske du är intresserad av liknande tester vi gjort inom kategorin träning och kosttillskott? Nedan finner du ett urval av artiklar: