Anti age kräm: Bäst i test

En anti age kräm kan vara ett mirakel för många. Det går inte att stoppa tiden eller åldrandet men det finns mycket vi kan göra för att behålla vår yngre spänstigare hud. Att åldras är en del av livet men för många av oss kan det vara både ångestfyllt och hända alldeles för tidigt.

Att få behålla ungdomen lite längre kan hjälpa många av oss att känna oss lite piggare och fräschare. Med en bäst i test anti rynkkräm och andra anti age produkter kan vi hjälpa huden att behålla sin spänst och lyster lite längre.

Nedan finner du en utförlig guide om anti age krämer som fungerar, hur de fungerar och vad du kan göra för att få bästa möjliga effekt.

Bästa Anti-age Krämen 2023

När vi valde ut produkter för att testa olika anti age krämer tog vi framförallt hänsyn till ingredienser.

När vi sedan valt ut våra favoriter har vi jämfört, resultat, ingredienser, pris och tillgänglighet. Eftersom vi vill finna de bästa Anti age krämerna som finns tillgängliga på marknaden har vi valt att ha med allt från serum till dagkrämer i vårt bäst i test.

1. Dermaceutic Active Retinol 1,0

Bästa anti age krämen 2020 Dermaceutic Active

Denna anti age produkt från det välkända märket Dermaceutic är inte en klassisk fuktkräm utan snarare ett anti age serum. Det innebär att du bör baka in den här produkten någon gång efter att du tvättat ansiktet och innan du applicerar din nattkräm. 

Denna retinolkräm från Dermaceutic är en mycket potent produkt och just retinol är en av de mest effektiva produkterna när det kommer till att hålla huden ung.

Denna anti age krämen hjälper till att stimulera nybildning av celler, minskar tecken på åldrande och arbetar även mot pigmenteringar. I tillägg till retinol så innehåller denna produkt även C och E-vitamin som även de har bevisad anti age effekt och hjälper till att ge huden lyster.

Produkten är definitivt vår favorit och den produkt vi skulle säga är den bästa ansiktskrämen för mogen hy eftersom, innehållet av retinol faktiskt kan stimulera cellförnyelse.


2. FILORGA Time-Filler

Filorga anti age test

Filorga Time-Filler är en en 24h kräm som kan användas både morgon och kväll. Denna kräm kommer i en härlig gel-konsistens och är designad för att bekämpa och åtgärda ålderstecken.

Krämen innehåller flera viktiga aktiva ingredienser som bidrar till krämens anti age effekter såsom peptider och hyaluronsyra. Dessa ingredienser  bidrar med fukt och volym till huden. Den hjälper även till att jämna ut fina linjer och rynkor.

Denna produkt var även med och toppade flera lister med ansiktskräm bäst i test 2019. Nu har den dessvärre också förlorat sin topplacering.


3.  Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Creme

Estée Lauder anti age test

Den här anti age krämen från Estée Lauder är hyllad av många för dess mycket påtagliga resultat när det kommer till anti age effekter. Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Creme använder sig av anti-aging teknologi med stamcellsextrakt i kombination med Estée Lauders exklusiva RevitaKey™ Technology .

Med denna kräm bör du uppleva en fastare och mer spänstig hy samtidigt som fina linjer och rynkor dämpas, och hyn får en bättre lyster.


4. Huxley Cream Anti-Gravity

Huxley anti age kräm test

Denna anti rynk kräm från Huxley har varit med på flera bäst i test listor det senaste året, och det är ingen slump. Krämen passar bra att användas både dag och kväll och innehåller många olika ingredienser som skall hjälpa till att motverka linjer och rynkor.

Huxley Cream Anti-Gravity innehåller bland annar fröolja från kaktusfikon och hyaluronsyra som hjälper till att återfukta huden och tillföra antioxidanter. Samt lecitin, betaglukan och växtextrakt som hjälper till att skydda huden.


5. Eucerin Hyaluron-Filler

eucerin filler anti age kräm test

Hyaluron-Filler + Volume-Lift från Eucerin finns i flera olika varianter, till exempel för torr hud, och kommer både som dag och nattkräm. Som du hör på namnet är denna populära anti age kräm fylld med fuktgivande hyaluronsyra

Hyaluronsyra har förmågan att binda stora mängder vatten och kan på så vis hjälpa till att hålla hyn återfuktad. En återfuktad hud står sig bättre när det kommer till ålderstecken som fina linjer.

I tillägg till hyaluronsyra har denna magnifika kräm även preparerats med oligopeptider som stimulerar kollagen och magnolol som hjälper till att öka storleken och mängden av volymgivande celler.


6. Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Turbo Face Serum

Peter Thomas Roth face serum test

Den här serum-krämen från Peter Thomas Roth är ett måste för varje lista med bästa anti age produkter.

Hade den inte legat så högt i pris hade den faktiskt kunna hamnat på en första plats!

Un-Wrinkle® Turbo från PTR är en anti-age produkt som passar alla hudtyper. Dock är den speciellt framtagen och passande för mogen hud. Syftet med denna produkt är att minska de mest synliga typerna av rynkor såsom rynkor i panna, bekymmersrynkor, rynkor runt ögon och mun och nasolabialvecken.

Denna produkt innehåller hela 18 stycken neuropeptider och peptider som på olika sätt arbetar för att ge din hy ett yngre och mer hälsosamt utseende.


7. Emma S. Ageless Night Cream

Emma S ageless night cream test

Emma S. Ageless Night Cream är en perfekt produkt för dig som vill jobba på att föryngra huden medan du sover.

Denna produkt är en nattkräm som är avsedd att återuppbygga huden med hjälp av Vitamin A (Retinyl Palmitate). Vitamin A går ofta under namnet Retinol och är den produkt som visat sig vara effektivast när det kommer till cellförnyelse. 

Resultatet av denna produkt är en plumpad, återfuktad hy med påtagligt mindre antal rynkor och fina linjer. Emma S. tillhandahåller även day cream i samma serie för den som önskar komplettera med en sådan produkt.


8. VERSO SKINCARE Day Cream

verso day anti age cream test

Detta är en av marknadens mest populära och bästa Anti age krämer men hamnar något längre ner på listan då priset är en aning högre än de flesta andra produkter på denna lista.

Andra läser även:  CBD olja och ADHD

Om du har möjlighet att lägga lite mer på en effektiv anti age kräm är denna day cream från Verso ett riktigt bra alternativ.

Med ett innehåll av bland annat retinol (A-vitamin) arbetar denna anti age kräm med att stimulera cellförnyelse samtidigt som den jobbar på att jämna ut hudtexturen och minskar synliga linjer och rynkor. Med hjälp av niacinamid jämnar denna anti age kräm även ut hudtonen och tillsatsen av gurkmeja fungerar som ett skydd mot fria radikaler.


9. Biodroga MD Clear+ Anti-Age Dry Skin Care

biodroga anti age test

Denna anti age kräm från Biodroga är inte bara en day cream utan en 24h kräm vilket innebär att den är avsedd att användas både vid morgonrutinen och kvällsrutinen.

Speciellt med Anti-Age Dry Skin Care är att den hjälper till att motverka föroreningar samtidigt som den innehåller flera av de bästa anti age ingredienserna. 

I ingredienslistan hos denna anti age kräm finner vi bland annat A vitamin (retinol), E vitamin, salicylsyra, D-Panthenol med flera.


Fler populära testade Anti Age krämer

  • GROWN ALCHEMIST Age-Repair Sleep Masque
  • Loreal Paris Revitalift Laser SPF 20 Day Cream
  • Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream
  • La Prairie Skin Caviar Luxe Cream
  • Rituals Anti-Age Ansiktskräm
  • L’Oréal Paris Age Perfect Moisturising Nattkräm

Hur vi väljer våra anti age favoriter

För att kunna lista våra bäst i test favoriter behöver vi naturligtvis prova produkterna. Det är viktigt för oss att vi endast rekommenderar anti age kräm som fungerar och gör huden bättre på så vis som utlovas.

Eftersom det är omöjligt för oss att testa alla produkter på marknaden lägger vi först ner mycket tid på att kontrollera vad som finns på marknaden, vilka omdömen de fått och vad produkterna innehåller.

Vi väljer sedan ut produkter som vi önskar testa. Antalet personer som testar och tidsspann varierar men generellt sätt är vi en grupp på 2-5 personer (i detta fall var vi 3 stycken varav alla mellan 28-45 år). 

När produkterna testas under några veckors tid, går vi igenom resultaten, jämför bilder, priser, och upplevelse.

Sedan sammanställer vi våra rekommendationer till ditt och andra läsares förfogande. 

Våra favoritingredienser i anti age krämer

Det finns många olika typer av produkter som säger sig vara anti age och marknaden översvämmas med olika alternativ i alla prisklasser.

När det kommer till att välja ut  de bästa anti age krämerna är det framförallt några få ingredienser som vi kikar på.

Retinol

Retinol har fått sitt namn från det latinska ordet retina men går även under namnet A vitamin. Retinol återfinns i animaliska produkter men kan även utvinnas ur vissa växter. 

Retinol är en riktigt mirakelingrediens och en utmärkt sak att titta efter i anti age krämerna. Retinol är nämligen cellkommunicerande.

Det innebär att den kan få en äldre hudcell att bete sig som om den vore en yngre hudcell. Retinol kan med hjälp av cellförnyelse även minska pigmentförändringar och hjälpa till att reglera produktionen av talg. Retinol bidrar även till kollagenproduktionen som kan hjälpa huden att bli mer elastisk och minska rynkor i huden. 

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är ett ämne som är mycket bra på att binda vätska. Därför är det en självklar ingrediens i de flesta anti age krämerna på marknaden. En återfuktad hud kommer alltid att ser yngre ut än en hud som har brist på fukt. 

Hyaluronsyra är trots sitt namn ingen syra. Ämnet fungerat istället som utfyllnad mellan fibrer i huden och lungor, leder och muskler.

Denna ingrediens är utmärkt både för personer med torr hud och för de med andra hudtyper. Oavsett vilken hudtyp du är behöver du ge din hud fukt regelbundet.

Vitamin C och E

Förutom vitamin A så har även E och C vitamin visat sig ge bra anti aging effekter på huden. C vitamin är dock en aning komplicerad produkt som lätt oxiderar och därför kan vara svår att få full effekt av. Produkter med C vitamin bör förvaras mörkt och svalt.

C vitamin är en antioxidant som har förmåga att neutralisera fria radikaler. Därför kan C vitamin bidra till att förhindra åldrande och därmed minska ålderstecken på huden. 

E vitamin däremot har förmågan att bidra till cellförnyelse och är dessutom antiinflammatoriskt vilket hjälper huden att se yngre och mer hälsosam ut.

Andra läser även:  Handsprit på nätet bäst i test

Anti Age tips som hjälper hålla huden ung

För att hålla huden ung räcker det inte enbart med anti age krämer. Först och främst gäller det att ta hand om kroppen inifrån. Det är även viktigt att hålla en hudvårdsrutin strikt under längre perioder.

Det finns mycket få produkter som kan ge direkt verkan om du inte är villig att ta till injektioner som fillers och botox. Här kommer våra bästa anti age tips för både ung och mogen hud:

Drick ordentligt med vatten

Dricka vatten är bra för att hålla huden ung

Huden är ett levande organ på kroppen, faktiskt kroppens största organ. huden består av 70% vatten. Varje dag när vi rör på oss, andas, lever och finns till dunstar det vatten från kroppen (och huden) därför behöver vi tillföra mer vatten för att huden ska må bra. 

I brist på tillräckligt med vatten i kroppen kommer huden bli torr och må sämre. En torr hud  visar visar ålderstecken snabbare och tydligare.

Ät hälsosam mat

Nyttig mat för yngre hud

Du har hört det förr och du lär höra det igen. En mångsidig och hälsosam kost är nyckeln för att kroppen skall fungera som den ska, detta gäller även för huden.

En av nycklarna till en ung och strålande hud är en vitaminrik och näringsrik kost. D vitamin är väldigt viktigt.

Kontrollera ingredienserna

Var noga med att se efter vad krämen innehåller. A-vitamin (olika typer av retinol), fuktgivande ingredienser och AHA-syror är bra exempel på bra anti age ingredienser.

Om du inte är bekant med de olika hudvårdsingredienserna går det snabbt att lära sig genom att googla namnen på dem men om du inte har tid att själv bilda dig i ämnet kan du med gott samvete följa råd från en hudterapeut. 

Regelbundenhet

Kom ihåg att utföra din hudvårdsrutin både morgon och kväll. Regelbundenhet är nyckeln till att minska rynkor och linjer och få ut bästa effekt av dina anti age krämer.

Att applicera en anti age produkt lite då och då när du kommer ihåg det kommer knappast ge önskat resultat, du slösar snarare bara på din dyrbara produkt. 

Solen är en bov

Ja vi vet att du älskar att lapa i dig solens värmande strålar, speciellt de få månader om åren som de faktiskt har förmågan att värma dig. Men för guds skull, om du bryr dig om din hy och arbetar med anti age krämer för att hålla dig ung, glöm inte att använda solskydd

Ett UV skydd är A och O för att förhindra hudens åldrande. En del experter anser att anti age krämer utan komplettering av UV skydd inte kommer hjälpa mycket i längden.

Och det räcker faktiskt inte med att du applicerar UV skydd när du ska lägga dig på stranden.

Vår hud utsätts dagligen för skadliga UV strålar och bör alltid skyddas med UV skydd. Även när du bara sitter inne framför datorskärmen som mer än gärna bidrar med UV strålar som hjälper till att åldra din hud i förväg.

Om du dessutom vill jobba till dig en bättre och mer långvarig bränna så är betakaroten något som rekommenderas. Läs mer om ämnet i vår betakaroten test!

Hitta rätt anti age kräm som passar för din hud

En day cream som passar din kompis hud behöver inte nödvändigtvis vara lika effektiv på dig. Om du inte vet vilken hudtyp du är eller ditt hudtillstånd kan det var en god idé att besöka en hudterapeut.

Det finns även flera sajter på nätet som specialiserar sig på hudvård som kan hjälpa dig att hitta rätt anti age kräm för dig.

ℹ️ Till exempel erbjuder Lyko och Babyface sådan hjälp. Summa summarum, välj en anti age kräm som passar för din hud.

Börja försiktigt

Om du inte tidigare använt dig av hudvård rekommenderar vi att du börjar försiktigt. Trots att produkterna är avsedda att hjälpa din hud kan huden få en negativ effekt om du plötsligt smetar på en mängd aktiva ingredienser som alla börjar arbeta på olika områden.

För bästa resultat bör du starta med basprodukter såsom en ansiktstvätt och en ansiktskräm. Att rengöra och återfukta bör alltid vara ditt främsta fokus. När din hud vant sig kan du lägga till en tredje produkt – kanske ett anti age serum. 

FAQ Anti Age krämer

Var kan jag köpa anti age krämer?

Du kan hitta anti age krämer av god kvalitet på de flesta online apotek samt på sajter med fokus på hudvård och smink.

Ska jag satsa på en dyrare produkt eller funkar en budgetvariant lika bra?

Det viktigaste i en produkt är inte priset utan ingredienserna. Det finns en mängd bra produkter med ett bra innehåll av bra ingredienser. Det är dock vanligt att priset stiger när man önskar prova på de mest potenta produkterna.

Fungerar anti age krämer på män?

Ja, anti age krämer fungerar lika bra på män.

Vilken är den bästa anti age krämen?

De anti age krämerna som vi anser är bäst finns i denna lista. Ha i åtanke att olika personers hud reagerar olika på olika produkter.

Är jag för ung för anti age krämer?

Det går inte att säga en exakt ålder när det är lämpligt att börja med anti age kräm. runt 30 års åldern är en bra indikation eftersom det är då kollagenproduktionen i huden minskar och man vanligtvis börjar se ålderstecken. Att ta hand om din hy från en ung ålder är rekommenderat men saker såsom gener och livsstil är med faktorer att ha i åtanke. 

Källor: