Varför gå till butiken när du kan köpa dina kondomer online? Det är heller inte alls ovanligt att hitta kondomer gratis om man letar riktigt noga. I denna artikel ska vi gå igenom olika kondombutiker och en gång för alla avgöra vart du kan köpa bäst kondomer billigt, med bra utbud. Kondomer har aldrig varit bekvämare att köpa och få hem direkt till dörren. En kondom fyller en viktig funktion och är det enda preventivmedlet som skyddar likaväl mot en oönskad graviditet som könssjukdomar.
Du kommer bli överraskad i hur många slags kondomer för dig du kan välja mellan.

Många upplever att det känns bekvämare att köpa sina kondomer på nätet

Köp kondomer online

NätapotekRecensionFri FraktBesök
1apohem Apohem (Rabattkod) Besök
2Meds Besök
3Apoteket Besök
Apotek365Från 19kr Besök
Lloyds apotek logoLloyds Apotek Besök

kondomer online

Olika typer av kondomer

Det finns hundratals varianter av kondomer och vi kommer att gå igenom de vanligaste och trevligaste valen som du hittar i Sverige. Det är viktigt att finna en kondomtyp för just dig som du kan trivas med. Både kring form, storlek, material och glid. Söker du efter den råaste känslan eller efter något extra stimulerande? Oroa dig inte, vi hjälper dig hitta RFSU kondomer i alla storlekar som passar dig. Läs mer nedan.

Latexkondomer

Är du latex allergiker så är latexfria kondomer för allergiker det självklara och kanske enda valet för dig. Nu låter det kanske lite tråkigt att du behöver avstå från latex som är det vanligaste materialet för tillverkning av kondom men oroa dig inte. Latexkondomer är ofta tunnare än vanliga kondomer och ger dig en väldigt naturlig känsla tack vare att de är tillverkade av material som heter polyuretan.

På marknaden av latexfria kondomer hittar du knottriga kondomer, med extra glidmedel och förhöjd känsla. Utbudet är egentligen ingenting att klaga på och kommer i alla storlekar och former. Även priserna för latexkondomer är inte fy skam och kan t.o.m. köpas styckvis om man vill testa olika alternativ.

 • Självklart val för allergiker
 • Ofta tunna
 • Ger en naturlig känsla
 • Kommer o olika varianter

Kondom med smak

Visst är det lite mer skoj med smaksatta kondomer? Det är ingen nyhet och finnes på de flesta nätshoppar och apotek. Även här är utbudet fantastiskt. Du hittar smaker som körsbär, hallon, choklad, lakrits, jordgubb eller mint.

Kondomer med smak brukar ofta tillfredsställa en yngre publik och anses både lekfullt och erotiskt. Många tror att smaksatta kondomer är av den dyrare prisklassen, tvärtom! Söker du efter billiga kondomer som har det lilla extra så rekommenderas kondom med smak.

 • Alla tänkbara smaker
 • Lekfullt och erotiskt
 • Prisvärt

Extra tunna

För den som söker efter den mest naturliga känslan är tunna kondomer den riktigt varan. Här njuter båda parter lite extra utan att tumma på säkerheten. Visste du att extra tunna kondomer anses vara lika säkra som alla andra kondomer man an köpa online?

Är du på jakt efter dessa kondomer så kan vi rekommendera Durex, funkar lika bra under alla dessa år. True feeling är annars en serie kondomer som fått oerhört bra betyg från användarna. RFSU true feeling ger en hudnära känsla som optimerar upplevelsen och kan köpas på samtliga apotek.

 • Extra skönt
 • Lika säkert

Extra säkra kondomer

För den som inte vill ta alltför stora risker så är riktigt säkra kondomer att rekommendera. Dessa är något tjockare än ovannämnda kondomer men samtidigt betydligt säkrare. Ger inte samma komfortkänsla men med lite extra glidmedel så brukar det gå mer än bra.

Självlysande kondom

Lys upp stämningen med en självlysande kondom? Jovars, visst finns det självlysande kondomer som du kan köpa online. Att ta fram en kondom behöver inte dra ner på stämningen, tvärtom!

De flesta kommer i silokonbaserat glidmedel och behöver tändas upp med en lampa innan användning. Processen är väldigt enkel: ca 30 sekunder innan användning så håller du upp din självlysande kondom mot en lampa.

Köpa kondomer på apotek

Många upplever att det känns tryggare att köpa sina kondom på apotek, som man är van vid. Den goda nyheten är att alla apotek på nätet erbjuder ett gediget utbud av kondom och andra preventivmedel.

Då kondom är en sådan vara som de flesta faktiskt också väljer att helst handla utan att behöva möta någon bekant i butik så köps också majoriteten av alla kondomer i Sverige just över nätet. Därav finns det numera en mängd e-handels butiker som enbart säljer kondomer online. Där hittar du också någorlunda bättre utbud och ett gäng lite mer udda märken som vi annars inte hittar på exempelvis Meds.

Finns åldersgräns för kondomer?

Frågan har uppstått många gånger, vad är det för åldersgräns för kondomer?
Faktum är att det inte finns någon åldersgräns.

Det många tror är att man behöver vara byxmyndig för att kunna köpa sig ett packet kondomer på nätet, detta stämmer faktiskt inte även fast det inte är helt ologiskt att tänka så. Detta då du är byxmyndig när du fyller 15. Det lagen säger är att man inte får ha sex med en minderårig som inte fyllt 15.

Men om båda parter är i ungefär samma ålder och med på att ha sex så finns ingen lag som kan förhindra detta. Därför kan även minderåriga handla kondomer för dessa lägen, då är det också extra viktigt att de skyddar sig.

Frågan har såklart lyfts och det finns dem som tycker att det ska finnas en åldersgräns för kondomer, men det är en annan diskussion.

Hur länge håller kondomer?

Kondomer har i regel 5 års bäst före datum, anledningen till detta är faktiskt väldigt simpel.
Kondomer är gummi, och således en naturprodukt som sedan görs till latex. Latex i sig är en produkt som givetvis tärs med tiden men som oftast inte (tyvärr) hinner brytas ner under våran livstid.

Det som påverkar hur fort latex bryts ner är dess miljö. Blir kondomen utsatt för luft så torkar den och förlorar sin elasticitet, vilket också är anledningen till att man inte ska ha sina kondomer i fickor, plånböcker eller andra trånga eller för varma utrymmen som kan tära på yttre materialet.
Det som också kan göra kondomen sämre med tiden är om kondomen utsätts för värme. Både RFSU och NCBI har varnat för att solljus försämrar kondomer och ökar sannolikheten med att den går sönder under användning med hela 30%!

Med det sagt så är svaret på frågan att så länge kondomen förvarats på en torr och sval plats under 5-6 år så går den precis lika bra att använda som en kondom som precis kommit från fabriken.

Ett bra val av preventivmedel

Kondomen anses vara ett bra val av preventivmedel. Grunden till detta är att parterna inte bara skyddar sig m0t graviditet men även mot könssjukdomar. Den största risken med att att ha just kondom som preventivmedel är att du inte har den tillgänglig när du behöver den som mest. När du känner en sex lust och du anar att din partner må känna likadant har kondomer en tendens att vara nödvändiga att ha till hands.

Många andra preventivmedel som p-plåster eller stav finns alltid med dig, med kondom är det dessvärre inte så. En annan risk är att du måste proaktivt ta fram kondomen innan akten börjar då kondomen alltid ska vara på under hela sexakten.

En annan risk som finns är att kondomen spricker, och vad gör man då?

Om detta sker så rekommenderar vi att ni avbryter akten, att båda testar sig för könssjukdomar och köper dagen efter piller. Detta för att minimera alla potentiella risker.
Att kondomen ska spricka under akten är däremot något som inte hör till vanligheterna. Däremot finns det andra misstag som många gör när de använder kondom.

Misstag många gör med kondomer

 1. Sätter den ut och in
 2. Sätter inte på den i början av samlaget
 3. Använder dubbla kondomer för att öka säkerheten
 4. Att man rullar ut kondomen innan användning
 5. Att använda fel storlek på kondomen
 6. Att skada kondomen när man sätter på den

Var köper man kondomer?

Köp kondomer online genom de apotek som vi har rekommenderat högre upp i artikeln eller på dedikerade shoppar. Priserna och utbudet är i regel bättre när du handlar online och du kan även läsa på innan du gör ditt val. Till skillnad från när du ska köpa CBD olja så kan du faktiskt köpa kondomer även i butik.

Om du ändå ska handla i butik rekommenderar vi att du gör din hemläxa och läser till dig de kondomer du vill köpa för att göra det så smidigt och enkelt för dig som möjligt. Annars går det bra att beställa kondomer på nätet och få dessa levererade direkt ner i brevlådan. Kontakta oss om du känner att det var något som du inte fick svar på.

Köp kondomer innan inplanerat samlag för att slippa sexuellt överförbara sjukdomar