Kondomer

kondomer online

Kondomer som används rätt är ett av de mest säkra preventivmedel som finns att tillgå. Om du är sexuellt aktiv och vill ha ett preventivmedel som inte enbart skyddar mot oönskad graviditet utan även skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar är kondomer faktiskt det enda tänkbara alternativet.

Numera är det dessutom både enkelt och smidigt att handla alla olika typer av kondomer online och få dem levererade direkt till brevlådan.

Många upplever att det känns bekvämare att köpa sina kondomer på nätet

NätapotekRecensionFri FraktBesök
meds logoMeds Besök
Lloyds apotek logoLloyds Apotek Besök
Apotek365Från 19kr Besök

Bästa RFSU kondomer

Det finns ett mycket stort utbud av kondomer på marknaden och det kan vara svårt att skilja agnarna från vetet.

När du väljer kondomer kan det finnas anledning att först fundera på vad du vill ha ut av kondomen. Nedan finner du våra bästa kondomtips i varje kategori.

RFSU Beyond Thin – True Feeling 8 st

RFSU Beyond Thin (8 pack) är ett perfekt köp för den som vill ha ett säkert skydd mot men samtidigt önskar en så naturlig känsla som möjligt. Denna kondom är extra tunn utan tumma på hållbarheten.

Beyond Thin är dessutom luktfri och ger en hudnära känsla. Andra motsvarande kondomer: RFSU Thin, RFSU So Sensitive, Pasante Silk Thin

RFSU Power Boost – Kondomer med extra allt 8 st

Detta är de strukturerade kondomernas konung. RFSU Power Boost är både formad, knottrig och ribbad! Allt för din och din partners njutning. Denna kondom har en neutral doft och innehåller det naturliga glidmedlet L-arginin. 

Om du är mer förtjust i märket Durex: Köp varianten “Pleasure Me” en liknande modell till ovanstående kondom. Durex Intense är också en knottrig kondom som är uppskattad bland användare.

RFSU Grande – Rymliga kondomer 10 st

RFSU Grande kondomer (10 pack) är kondomer som är extra rymliga för att ge komfort. Dessa passar speciellt bra för de som upplever att andra typer av kondomer sitter åt för hårt. RFSU Grande (finns även i Grande XL) är tunn och har en neutral doft för en naturlig upplevelse.

Andra motsvarande kondomer: Pasante King Size

RFSU Profil – Klassiska kondomer 30 st

RFSU Profil (30 st) är ett perfekt val för dig som vill ha en klassisk och säker kondom. Den här kondomen är något insvängd vilket skapar en form av behållare fram. Detta utan att kompromissa med känsla eller kvalitet. Finns i förpackningar om 10 st, 20 st och 30 st.

Andra rekommenderade kondomer.

Utbudet av kondomer är mycket stort och trots att vi listat våra favoriter finns det andra mycket bra varianter t ex:

 • Durex Intense
 • RFSU Tight
 • RFSU Thin / Ultra Thin
 • RFSU Enjoy Variation (smaksatta i flera olika smaker)
 • Durex Extra Safe (för en extra säker känsla)
 • Pasante Infinity (för en längre sexakt)

Olika typer av kondomer

olika kondomer

Utbudet av kondomer är idag både stort och mångsidigt. Att använda kondom vid samlag kan för många kännas tråkigt men faktum är att det finns gott om kondomer som både förhöjer känslan under samlaget för bägge parter.

Kondomer kan dessutom bidra till en mer erotisk känsla under samlaget och ett och annat skratt. 

När det kommer till ditt val av kondom så beror det således på vad du önskar att den bidrar med. Vill du skoja till det lite med din partner? Då kanske en självlysande variant kan vara ett alternativ?

Vill du förhöja känslan för din partner, då kanske en med struktur kan vara för dig? Eller vill du helst bara skydda dig utan att märka av kondomens existens? Då kan en “Ultra Thin” kanske vara för dig? Oavsett vad kommer denna guide hjälpa dig att hitta rätt kondomer (RFSU) för dig.

Kondom med smak

Smaksatta kondomer kan vara ett perfekt sätt att krydda till det i sänghalmen. Smakvariationerna är många och innefattar bland annat körsbär, hallon, choklad, lakrits, jordgubb eller mint.

Kondomer med smak brukar ofta tillfredsställa en yngre publik och anses både lekfullt och erotiskt. Många tror att smaksatta kondomer kostar mer men det är precis tvärtom! Önskar du köpa billiga kondomer som har det lilla extra så rekommenderas kondom med smak.

 • Alla tänkbara smaker
 • Lekfullt och erotiskt
 • Prisvärt

Extra tunna kondomer

För den som söker efter den mest naturliga känslan är tunna kondomer rätt val. Visste du att extra tunna kondomer är lika säkra som alla andra kondomer man går att köpa?

Är du på jakt efter den här typen av kondomer så kan du bland annat välja att satsa på Durex, RFSU True Feeling eller RFSU Thin. Oavsett om du väljer Durex,  RFSU True Feeling eller en annan extra tunn variant kommer du uppleva en hudnära känsla som optimerar upplevelsen.

 • Extra skönt
 • Lika säkert

Extra säkra kondomer

För den som inte vill ta alltför stora risker så är riktigt säkra kondomer att rekommendera. Dessa är något tjockare än ovannämnda kondomer men samtidigt betydligt säkrare. Ger inte samma komfortkänsla men med lite extra glidmedel så brukar det gå mer än bra.

Självlysande kondomer

Varför inte skoja till det lite extra i sängen med en självlysande kondom? Att ta fram en kondom behöver inte dra ner på stämningen, tvärtom den kan hjälpa dig lysa upp tillvaron ordentligt. 

Att använda en självlysande kondom är inga svårigheter. Håll upp kondomen mot en lampa ca 30 sekunder innan den ska användas så aktiveras den.

Finns åldersgräns för kondomer?

Nej, det finns ingen åldersgräns för kondomer. Däremot finns en lag om byxmyndighet som ska hjälpa att skydda unga mot att utnyttjas sexuellt av de som är äldre. Lagen innebär att någon som är över 15 år inte får ha sex med någon som är under 15 år.

Men om båda parter är i ungefär samma ålder och med på att ha sex så finns ingen lag som kan förhindra detta.

Därför kan även minderåriga handla kondomer för dessa lägen, då är det också extra viktigt att de skyddar sig.

Hur länge håller kondomer?

Kondomer har vanligtvis en livslängd på ca 5-6 år men du bör aldrig använda en kondom vars bäst-före-datum gått ut. Du hittar kondomens bäst-före-datum stämplat på förpackningen.

Anledningen till att kondomer har ett bäst-före-datum är att de är gjorda av gummi (latex), och således är en naturprodukt.

Det som påverkar hur fort latex bryts ner är dess miljö. Blir kondomen utsatt för luft så torkar den och förlorar sin elasticitet, vilket också är anledningen till att man inte ska ha sina kondomer i fickor, plånböcker eller andra trånga eller för varma utrymmen som kan tära på yttre materialet.

Kondomer kan även försämras av värme. Både RFSU och NCBI har varnat för att solljus försämrar kondomer och ökar sannolikheten med att den går sönder under användning med hela 30%.

Med det sagt så är svaret på frågan att så länge kondomen förvarats på en torr och sval plats under 5-6 år så går den precis lika bra att använda som en kondom som precis kommit från fabriken.

Ett bra val av preventivmedel

Kondomen anses vara ett bra val av preventivmedel. Grunden till detta är att parterna inte bara skyddar sig mot graviditet men även mot sjukdomar som kan överföras sexuellt.

Den största risken med att att ha just kondom som preventivmedel är att du inte har den tillgänglig när du behöver den som mest.

Många andra preventivmedel som p-piller (läs mer om p-piller här) eller p-stav finns alltid med dig, med kondom är det dessvärre inte så. Kondom måste även vara på under hela sexakten för att den ska kunna ge fullt skydd.

Dock är kondom den enda av preventivmedels produkter som kan skydda mot sjukdomar. Andra guider du finner på hittaonlineapotek är:

Om kondomen går sönder

Det är inte särskilt vanligt att kondomer går sönder men om det sker så rekommenderar vi att ni omedelbart avbryter samlaget. Det är även viktigt att ni båda testar er för sjukdomar som kan överföras sexuellt.

Det kan även vara lämpligt att använda sig av ett dagen-efter-piller om det finns risk för oönskad graviditet.

Visste du att?

ℹ️ Kondomer har vanligtvis “inbyggt” glidmedel men om du önskar extra skall du använda ett vattenbaserat.

Köp kondomer på nätet för bästa pris

köpa kondomer

Det enklaste sättet att köpa kondomer på är via internet. Både pris och utbud är i regel bättre när du handlar på nätet och du kan även läsa på innan du gör ditt val. Dessutom erbjuder många butiker på nätet fri frakt. 

Ett paket kondomer går att köpa olika storlekar, med allt får enstaka kondomer till 8 pack, 10 pack eller pack med 30 st.

Det kan verka mycket med 30 st kondomer men om du har samlag regelbundet går de åt snabbt och då passar det att köpa en paket av större storlek då det ger ett bättre pris.

Köp kondomer innan inplanerat samlag för att slippa sexuellt överförbara sjukdomar